BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, belediyenin çocuk parkı yapımı için 3 ağacı kesmesine vatandaşlar tepki gösterdi. Bandırma Belediye Başkanı CHP’li Dursun Mirza, ağaçlar kesilmeden önce Orman İşletme Müdürlüğü’nden görüş alındığını ve çürük olduklarının bildirilmesi üzerine kesildiğini söyledi.
Bandırma Belediyesi Hacıyusuf Mahallesi’ndeki Hükümet Konağı arkasında çocuk parkı yapımı için 3 ağacın kesilmesine park önünde toplanan vatandaşlar tepki gösterdi. Grup adıa konuşan Mimar Sabiha Soyubey, ağaçların gölgesi olmayan parkın, hiçbir işe yaramayacağını söyledi. Mimar Soyubey, "Mahalleli olarak ağaçları kurtaramadığımız için çok üzgünüm. Benim hatırladığım 50 yıllık, büyüklerimizin hatırladığı belki 70-80 yıllık ağaçlar geri gelmeyecek. Bandırma’nın nefes alan bir yeriydi burası" dedi.
Meclis Üyesi Ak Parti’li Yılmaz Özdemir de konuyu belediye meclisi gündemine taşıdı. Yılmaz, ağaçların çürük olmadığını gösterdiği fotoğraflarla savundu.
Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, söz konusu alanda bulunan 3 ağacın kesilmeden önce yerel yönetim olarak Bandırma Orman İşletme Müdürlüğünden görüş sorduklarını ve İşletme Müdürlüğü’nün ağaçların çürüdüğü, yenilerinin dikilmesi karşılığında kesilebileceği konusunda görüş belirtmesi üzerine kesimin yapıldığını söyledi.


EÖ(FK/AK) (FOTOĞRAFLI)