Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () "Cezaevleri Kapatılsın İstanbul Girişimi" üyesi bir grup, çocuk mahkumlar için Galatasaray Lisesi önünde eylem yaptı. 'Çocukları değil karanlığı hapsedin', 'Çocuklara özgürlük' sloganları atan girişim üyeleri, basın açıklaması yaptıktan sonra beraberinde getirdikleri balonları gökyüzüne bıraktı.
Grup adına açıklama yapan 'Çocuk Cezaevleri Kapatılsın Girişimi' sözcüsü Ümit Efe, “Biz bu yola çıkarken Pozantı'da, Şakran'da, Kürkçüler'de, Antalya'da; işkence gören, taciz edilen, tecavüze uğrayan çocukların sesi olmak için çıktık. Ve biz, çocukların hapsedilmesinin kendisinin bir şiddet olduğunu söyleyerek, adalet sistemi içerisinden çocuk yargılanmasının çıkarılması için yola çıktık. Mavinin çalındığı çocukları gökyüzüne, maviye, özgürlüğe kavuşturmak; çocuklar için başka yolları tartışmak ve tartıştırmak için, hapishanesiz bir dünya için çıktık" dedi.
Efe'nin açıklamasından sonra söz alan bir çocuk, eyleme katılan çocuklar adına hazırlanan basın metnini okudu. Çocukların şarkı söylemesiyle devam eden eylem, cezaevlerinde bulunan çocuklar için gökyüzüne balonların bırakılmasıyla sona erdi.
(FOTOĞRAFLI)