BURSA'da, fotoğraf tutkunu iş adamı Faik Kaplan'ın çocuk gelinlere dikkati çekmek amacıyla hazırladığı ve çektiği fotoğraflardan oluşan 'Ölüm Bizi Ayırana Kadar' adlı sergi açıldı.
Tayyare Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışında konuşan Faik Kaplan, 2 yıl süren projeye güzel tepkiler geldiğini ve bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kaplan, 30 Kasım'a kadar açık kalac sergide 15 fotoğrafın yer aldığını anlattı. Fotoğraf sayısını, istatistiklere göre dünya genelinde çocuk gelin yaşının 15 olmasından esinlenerek belirlediğini dile getiren Kaplan, şöyle dedi:
"Televizyonda seyrettiğim bir program sırasında projeye karar verdim. Programda, çocuk yaşta, para karşılığı evlendirilmiş bir kızın, ailesinden gördüğü şiddetten kaçarak baba evine dönmesi ve burada da erkek kardeşine öldürtülmesi işlenmişti. Bu, beni çok rahatsız etmişti. 'Niye çocuk yaşta evlendiriliyor ve geçimsizlikten dolayı evine döndüğünde neden öldürülüyor?' diye sordum. Projemi, bunlara tepki koymak için yaptım. Bu projeyle bir tek kızımızın bile çocuk gelin olmaktan kurtarılmasını, bir başarı olarak görüyorum."