'VURMASAYDIM KUZENİMİ ÖLDÜRECEKTİ'
Dün sabah Diyarbakır'ır Çınar İlçesi'ne bağlı Solmaz Köyü kırsalında hayvan otlatırken kuzeni Kasım Kaplan'a saldıran leoparı pompalı tüfekle vurarak öldüren Mahmut Kaplan'ın bugün İlçe Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alındı. Daha sonra jandarma ekipleri ile bölgeye giden Mahmut Kaplan, yaşananları bir de orada anlattı.
Mahmut Kaplan, tepede oldukları sırada leoparın aniden kayanın dibinde bulunan bir mağaradan çıkarak kuzeni Kasım Kaplan'ın üzerine atladığını belirterek, şöyle devam etti:
"Ben ve kuzenim hayvanlarımızı otlatmak için bu tepeye çıktık. Bu sırada delikten önce ne olduğunu anlayamadığımız bir hayvan sesi duyduk. Ardından dışarı çıkan hayvan kuzenimin üzerine fırladı. Kuzenim ve leopar kayalıklardan aşağı yuvarlandı. Leopar önce biraz sendeledi, daha sonra tekrar toparlanıp kuzenimin üzerine atladı. Onun atlamasına izin vermedim. Ben de üzerimdeki pompalı tüfekle ataşe ederek onu ensesinden vurdum. Eğer öldürmeseydim kuzenimi öldürecekti, belki daha sonra bana saldırıcaktı. Yanına indiğim zaman leopar olduğunu anladık. Daha sonra köydekileri arayarak yardım istedim, onlar da traktörle buraya gelerek bizi aldı. Köye gidince Orman Müdürlüğü'nü arayarak durumu bildirdim. Bu bölgede daha önce böyle bir hayvan görmedim. O bölgeye sık sık hayvanları otlatmaya götürürdük, daha önce hiç gören yok. Köydeki yaşlılara da sorduk onlar da böyle bir hayvanı görmediklerini söyledi. Ben böyle bir hayvanı televizyonlardaki belgesellerde gördüm."
Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, leoparın bulunduğu bölgedeki mağara ve çevresinde inceleme yaptı.