Hasan DÖNMEZ/KONYA, () - KONYA'da 'sürü yönetimi elemanı' kursunu başarıyla tamamlayan 27 çobana, 5 yıldızlı otelde düzenlenen törende sertifikaları verilip, kepenek giydirildi.
Karatay Kaymakamlığı ve İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçen 'sürü yönetimi elemanı' projesinde kapsamında 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursu düzenledi.
Koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanların besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmaya yönelik eğitim alan 710 kişiden gruplarında dereceye giren 27 kişi için bugün Dedeman Otel'de sertifika ve kepenek giyme töreni yapıldı. Sertifikalarını Konya Valisi Muammer Erol'dan alan çobanlara kepenek giydirildi. Sertifikalarını alıp, kepeneklerini giyen çobanlar, töreni, kep giyme törenine benzetti.
35 yıldır çobanlık yaptığını belirten 55 yaşındaki Ali Büyükbatmangil, "Biz hep zarar ediyoruz. Günde bin liralık yem veriyoruz hayvanlarımıza. Gelsin bakan bizi takip etsin. Memlekette kuraklık var, hayvanları otlatamıyoruz. Sertifikayı verdiler, tören yaptılar, ama yine her şey aynı olacak. Ne değişecek, bize sadece kepenek giydirdiler burada" dedi.

HD(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)