ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Engelsiz Hayat Derneği'nin düzenlediği geceye katılan engelliler, aileleri ile birlikte coşkuyla eğlendi. Davet edilen sanatçıların yüklü para istemesi üzerine engelliler, gecede kendileri şarkı söyledi.
Cizre Engelsiz Hayat Derneği tarafından Cizre Baro Lokali'nde dün akşam düzenlenen geceye, Kaymakam Şenol Koca, Cizre Belediye Başkan vekili Resul Aikar ile yaklaşık 200 engelli ve ailesi katıldı. Sanatçılara verecek paraları olmadığı için engellilerin sırayla şarkı söylediği gecede, geç saatlere kadar söylenen Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi.
Cizre Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, sahnenin ortasına koyduğu bağış kutusuna, Kaymakam Şenol Koca, Belediye Başkan vekili Resul Aikar ve çok sayıda mülki idare amirinin de hazır bulunduğu gece boyunca hiç kimsenin para atmadığı görüldü. Engelsiz Hayat Derneği Başkanı Gülizar Ölmez, gecenin daha iyi geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, şöyle dedi:
"Elimizden geldiğince gecenin daha güzel geçmesi için çaba sarfettik. Geceye sanatçıları da getirmek istedik. Ancak, çok para istediler. Verecek paramız olmadığı için onları getiremedik. Bu nedenle dernek üyesi arkadaşlarımız sırayla şarkı söyledi. Tüm imkansızlıklara rağmen engel tanımadan, bu gecede eğlenmeye çalıştık ve çok başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Gecemizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."
Cizre İlçe Müftülüğü'ne bağlı imamların kendi arasında topladığı paralarla alınan tekerlekli sandalyeler, geceye katılan ihtiyaç sahiplerine törenle dağıtıldı.