Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), () - ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde 17 Mart'ta gece düzenlenen Nevruz kutlamalarında havaya sıkılan kurşunlardan birinin isabet ettiği Garip Taşkın adındaki gencin yaşamını yitirmesi üzerine bugüne ertelenen nevruz kutlamasında yine olay çıktı.
İlçenin Sur Mahallesi’ndeki Çarkendal Meydanı’nda düzenlenen nevruz kutlaması için sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce kişi alanda toplandı. Öğle saatlerinde yaklaşık 50 kişiyi bulan alandaki kutlaması, PKK'nın gövde gösterisine dönüştü. Alana, yüzleri maskeli PKK yandaşları Öcalan posterleri ile PKK ve Suriye'deki PYD ile YPG'nin flamalarını astı. Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaptığı konuşmada, Öcalan'ın en kısa sürede özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.
Akşam saatlerinde nevruz kutlamasına katılanlar dağılırken, yüzleri maskeli PKK yandaşları Nusaybin caddesi ile Dörtyol Kavşağı’nda nöbet bekleyen polisleri taş yağmuruna tuttu. Polis saldırganlara panzerlerden tazyikli su sıkıp ve gaz bombaları ile müdahale ederken, ortalık savaş alanına döndü. Bir çok kişi, çatışma ortasında kalarak zor anlar yaşadı.
Polisle göstericiler arasındaki çatışmalar akşam karanlığında da mahalle aralarında devam etti.

Rİ(GG/ESM) (FOTOGRAFLI)