ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde internet ortamında örgütlenen yaklaşık 1000 kişi, elektrik kesintilerini protesto etti. Protestocular Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (DEDAŞ) tabelasını indirip yaktı.
Cizre'de sık görülen elektrik kesintileri son bir hafta içinde iyice arttı. Resmi bina ve okullarda kaloriferlerin de yanmaması üzerine ilçede oturanlar internet ortamında örgütlenerek kesintileri protesto etti. Dörtyol Kavşağı'nda toplanan yaklaşık 1000 kişi Köprübaşı Mahallesi'nde bulunan DEDAŞ binası önüne geldi. Burada, ‘Ayakkabı kutusu kadar elektrik istiyoruz’, ‘Elektrik halkındır, engellenemez’ diye slogan atan protestocular, DEDAŞ tabelasını indirip yaktı.
DEDAŞ binasına girmeye çalışan protestocular polis tarafından engellenirken kısa süreli gerginlik oldu. Polis, yolu kapatan protestoculara basınçlı su ile müdahalede bulunuldu. DEDAŞ Şube Müdürü Ahmet Ayan, elektrik kesintileri ile ilgili bilgi verirken, Cizre çıkışında bulunan elektrik santralinde patlama geldiğini belirterek, "Arıza onarılmaya çalışılıyor. Cuma gününe kadar sorun giderilecek" dedi.