SELÇUKLULAR'ın 10 Ağustos 1064 yılında Anadolu'ya ilk giriş kapısı olan Türkiye- Ermenistan sınırında Alparslan'ın kılıç kuşanıp at bindiği Ani Harabeleri'nde 950 yıl sonra ilk defa cirit gösterisi yapıldı. Karşılaşmada rakibine cirit atan sporcu sahasına dönmek için ani bir dönüş yapınca, atıyla birlikte düştü. Kendine geldikten sonra yardımına koşanların desteği ile ata binen Rahim Sara, karşılaşma  ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Selim İlçesi'nin sporcuları tarafından oluşan atlı cirit gösterisi protokol ve izleyiciler tarafından ilgi gördü. Vali Günay Özdemir ve Iğdır Valisi Davut Haner’in de izlediği gösteri 6’şarlı 2 takım arasında yapıldı. Puan usulü yapılan ve yaklaşık 20 dakika süren gösteri maçında renkli görüntüler ortaya çıktı. Ani’nin muhteşem surları önündeki müsabakada atılan ciritler, sporcuların sopaları tutması ya da sporculara isabet etmesi izleyenlere keyifli dakikalar geçirtti. 
Karşılaşma sonlarına doğru rakibine cirit atan Rahim Sara, dengesini yitince atıyla birlikte düştü. Yürekleri ağızlara getiren olayda zeminin sert olması nedeniyle büyük bir tehlike atlatan ciritçiye ilk müdahale alanda bulunan sağlık görevlilerince yapıldı. Ambulansa alınan ve burada yapılan müdahalenin ardından yeniden atına binerek gösterisine devam eden Sara müsabakanın tamamlanmasından sonra ileri tetkik ve tedavi için Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Kaza geçiren sporcuya 'Geçmiş olsun' diyen Vali Günay Özdemir ve Iğdır Valisi Davut Haner, gösteri için teşekkür ettikleri ciritçilere madalya ve kupa verdi.

FOTOĞRAFLI