KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde Ali Battal'ın Samoyed cinsi köpeği, evin bahçesindeki kulübesinden çalınarak, yerine bir sokak köpeği yavrusu bırakıldı. 
Olay İpekyolu Mahallesi Halide Edip Caddesi'nde meydana geldi. Buradaki bahçeli evinde, bir arkadaşından yavruyken aldığı beyaz renkli Samoyed cinsi köpeğine özenle bakan ve bahçede ona kulübe de yapan Ali Battal, dün kulübeye baktığında şoke oldu. Kulübede cins köpeğin yerine siyah renkli bir başka sokak köpeği yavrusu gören Ali Battal, tüm araştırmalarına rağmen köpeğini bulamadı. Battal, daha sonra durumu polise ve belediyeye de bildirdi. Belediyeden gelen ekip, yavru sokak köpeğini barınağa götürmek üzere aldı. 
Başından geçenleri büyük bir şaşkınlık ve öfkeyle anlatan Ali Battal, "Ben emekliyim. Hayvanlara karşı da merakım var. Bir arkadaşımın cins köpeği yavru yapınca birini bana verdi. Ailece ona alışmıştık. Bahçede de kulübe yaptık. Zamanımın büyük bir bölümünü onu izleyerek geçiriyordum. Ancak birisi bize kötü bir oyun oynadı. Cins köpeği alıp yerine bu sokak köpeği yavrusunu bırakmış. Bu da güzel ama bu evin bahçesinde bakılabilecek bir cins değil. Belediye yetkililerine teslim ettim. Köpeği çalanların onu geri getirmelerini istiyorum" dedi. 

SG(MB/AK) (FOTOĞRAFLI)