Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ÇİNLİ bir film yapım şirketi, Antalya'da dünyanın en uzun 10 parkurundan biri olan tarihi Likya Yolu'nun kullanılacağı bir aşk filmi çekecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteklediği ekibin senaristleri Likya Yolu'nda çalışmalara başladı.
Çinli film yapım şirketi, Türkiye'nin kültürel turizm değerlerinin de ön plana çıkartılacağı bir aşk filmi çekimi için Fethiye'den başlayıp Antalya'ya kadar uzanan 509 kilometrelik tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkurundan biri olan Likya Yolu'nu kullanacak. Büyük bölümü patika şeklinde korunan Likya Yolu'nda çekilecek film için firma yetkilileri ve senaristler kullanılacak alanları belirlemek için Toroslar Doğa Sporları Kulübü'nün desteğiyle çalışmalara başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pekin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin de destek verdiği filmin uzun metrajlı olacağını belirten yapımcılardan Levent Uluçer, Türkiye- Çin ilişkilerinin gün geçtikçe geliştiğini ve filmin Türkiye'nin tarihi kültürel turizm değerlerinin tanıtımı açısından Çin'de önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.
Türkiye'de çekilen ilk Çin filmi olacağını belirten Uluçer, önümüzdeki yıla kadar filmi tamamlamayı planladıklarını söyledi.
'Love, But Not Love' (Aşk, Ancak Aşk da Değil) isimli filmin kadın yazar Hu Bo'nun daha önce dizi olarak da çekilen aynı isimli aşk romanını konu edindiğini belirten Uluçer, Liukya Yolu'nun dışında Kapadokya, İstanbul ve İzmir'in de kullanılacak mekanlar olduğunu kaydetti.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)