Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, ()- DENİZLİ'nin beyaz cenneti Pamukkale başta olmak üzere tarihi ve turistik değerleri yerinde görmek ve tanımak amacıyla Çin'den aralarında tur operatörü, televizyon ve radyo program yapımcılarının da bulunduğu 34 kişilik grup, kentte geldi.
Pamukkale Colossae Thermal Otel'de ağırlanan grubu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Pamukkale ve Denizli'nin turizm potansiyeli hakkında bilgilendirdi. Çinli misafirler, istek ve taleplerini dile getirdi. 1 milyar 300 bin nüfusu Çin'de geçen yıl yaklaşık 98 milyon kişinin yurt dışına çıktığı, Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısının ise geçen yıl 130 binlerde kaldığı açıklandı. Bu sayının 2014'te 100 milyonu geçmesinin beklendiği ifade edildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 2012'yi Türkiye'de Çin Kültür Yılı, 2013'ün de Çin'de Türkiye Kültür Yılı olarak ilan edilmesinin iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirdiği vurgulandı. Çin'den Türkiye'ye gelecek turist sayısının artması için daha fazla tanıtım yapılması gerektiği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI