IĞDIR'ın Tuzluca İlçesi'nde, yayla sorunu yüzünden işlenen cinayet, bir yerleşim biriminin susuz kalmasına yol açtı.
Tuzluca'nın Göktaş Köyü'ne bağlı Yeniköy mezrası ile komşu Sürmeli Köyü'ne bağlı Pirli mezrasında iki aile arasında 3 ay önce yayla yüzünden kavga çıktı. Kavgada Pirli mezrasından Fahrettin Ayna öldürüldü. Bu olayın ardından Pirli mezrasından geçen Yeniköy'ün içme suyu boruları kesildi.
İki aile arasında çıkan husumetten dolayı perişan olduklarını anlatan Yeniköy'den İlhan Özkaplan, "İçme suyu hattı, Pirli'den geçiyor. İçme suyu borularını 20 gün önce kesenler, boruların içini çocuk bezi ve poşetle doldurmuşlar. Kış mevsiminde susuz kaldık. Şimdi kar eriterek su elde ediyoruz. Hayvanlarla bu suyu paylaşıyoruz. İmkanı olan eşeklerle 2 kilometre uzaklıktaki kaynaklardan içme suyu getiriyor. Okulumuz var ama çocuklar susuzluktan okula gidemiyor. Çünkü okula gidecek öğrencinin temiz olması lazım. Susuzluk yüzünden okul da cami de bomboş" diye konuştu.
Yeniköy'den 8 çocuk annesi 70 yaşındaki Mirdisi Özkaplan, "Kocam da benim gibi yaşlı. Su taşıyacak halimiz yok. Karı eritip içme suyu olarak kullanıyor ve banyo yapıyoruz. Ölüleri yıkayacak suyumuz bile yok" dedi.
Mezrada 2 derslikli ve 36 öğrencisi bulunan okula gidememenin üzüntüsünü yaşadığını belirten öğrencilerden Berivan Özkaplan "Okula gitmeyi çok istiyorum, ama banyo yapamadığım için gidemiyorum. Su istiyoruz" diye konuştu.