CHP'li Belediye Başkanı'nın görev yaptığı Yalova'nın Çınarcık İlçesi ile Ak Parti'li Belediye Başkanı'nın bulunduğu Teşvikiye Beldesi arasında, içme suyu tartışması yaşanıyor. Beldelerinin su ihtiyacının Çınarcık'tan karşılandığını söyleyen Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, "Çınarcık belediyesi, beceriksizliği nedeniyle beldemizi ve bayramda tatilcileri susuz bıraktı. İnsanlar tuvalet ihtiyacını deniz suyundan karşıladı" dedi. Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, "Birileri, CHP'li Belediye halkı cezalandırıyor' dedirtmek için vanaları patlattı. Sıkıntıyı giderdik. Beldeye su verilmeye başlanacak" diye konuştu.
İçme suyu ihtiyacını, bağlı olduğu Çınarcık ilçesinden karşılayan Teşvikiye Beldesi'nde, hafta boyunca, suyun akmaması, belde sakinleri ile yaz ayları nedeniyle buraya gelen tatilcileri bıktırdı. Vatandaşlar içme suyu ihtiyacını araçlarıyla gittikleri çevre köylerdeki çeşmelerden ve marketlerden satın alırken, temizlik ve banyo ihtiyacı için gerekli olan su ise denizden karşılandı. Bazı kişilerin, tuvalette kullanmak için kayalık bölgelerden su alırken denize düşerken, bir çok kişinin tatilini yarıda kesip, beldeden ayrıldığı bildirildi.
Teşvikiye Belediye Başkanı Ahmet Meydan, "Çınarcık Belediyesi su sıkıntısını bilinçli bir şekilde yarattı. Gidermek de onların işi. Kesinti yüzünden bayram boyunca Teşvikiye'de insanlar perişan oldu. Bazı aileler haklı olarak tatillerini yarıda kesip belden ayrıldılar" dedi.
Konuyla ilgili çalıştıklarını söyleyen Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise, sıkıntıyı çözmek için özveriyle çalıştıklarını söyledi. Kurt, "Teşvikiye Beldesi'nin Karpuzdere Mahallesi'ne su veren hatta, üç gündür kasıtlı olarak çıkartılan problem var. Su hattını birileri, bizi kötü göstermek için patlatıyor. Bazıları ise su hattındaki elektrik tellerini koparıyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI