Hakan AYTAŞ/ DÜSSELDORF,(Almanya),() - ALMANYA'nın Düsseldorf kentinde, Çin uyruklu Yanquing T. (48), 2 kişiyi öldürdü, 4 kişiyi de yaraladı.
Yanquing T. önce kent merkezindeki bir hukuk bürosuna giderek kadın avukatı bıçakla öldürdü. Delilleri yok etmek için hukuk bürosunu ateşe veren Yanquing T., 2 kişiyi daha yaraladıktan sonra olay yerinden uzaklaştı. Yanquing T.'nin bir yaralama davasında kendisini iyi savunmadığı için kadın avukata karşı önceden dava açtığı öğrenildi.
İKİNCİ HEDEFİ YİNE HUKUK BÜROSUYDU
Düsseldorf yakınlarındaki Erkrath kasabasına giden cinayet şüphelisi Yanquing T., daha önce davasına bakmayı kabul etmeyen başka bir avukatın bürosunda çalışan sekreteri öldürüp, bir kişiyi de yaraladı.
Arka arkaya işlenen cinayetler Alman polisini alarma geçirdi. Polis kısa sürede cinayet zanlının kimliğini tespit etti. Zanlının saklanabileceği adreslere baskın yapıldı, ama ulaşılamadı. 
PİZZACI ŞANS ESERİ KURTULDU
Bu sırada, yanında çok sayıda bıçak ve iki tabanca bulunan Yanquing T.'nin Düsseldorf'tan 90 kilometre uzaklıkta, Hollanda sınırındaki Goch kentinde bir pizzacıya saldırdığı haberi geldi. İddiaya göre Yanquing T., eskiden yanında çalışan pizzacıyı öldürmek istedi. Ancak pizzacı ve iki kızı ile saldırgan arasında arbede yaşandı. Yanquing T., pizzacının kızlarından birini gaz tabancasıyla yaralarken, olay yerine gelen polisler, cinayet zanlısı Yanquing T.'yi etkisiz hale getirerek gözaltına aldılar.

HA (BY/RT)