HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı araç trafiğine açıldı. Geçen çarşambadan beri kapalı olan kapının açılmasıyla birlikte sınırda yaklaşık 10 kilometrelik uzun bir kuyruk oluşturan TIR'lar Suriye tarafına geçmeye başladı.
Cilvegözü Sınır Kapısı'na yaklaşık 4.5 kilometre uzaklıkta bulunan Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nın geçen 11 Aralık'ta İslami Cephe Örgütü'nün eline geçmesi nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Cilvegözü'nü yaya ve araç trafiğine kapattı. Türkiye'den Suriye'ye, Suriye'den Türkiye'ye geçmek isteyen Suriyelilerin geçişine izin verilen Cilvegözü Sınır Kapısı, bugün saat 11.00'de araç trafiğine de açıldı. Kapının açılması ise en çok günlerdir kapıda bekleyen TIR şoförlerini sevindirdi. Türkiye tarafında bekleyen yaklaşık 800 TIR, Suriye tarafına geçmeye başladı.
Normalde kapıda sıranın kendilerine gelmesi için 1-2 gün beklediklerini belirten TIR şoförleri, kapının kapatılmasıyla mağdur olduklarını söyledi. 4 gündür kapıda beklediklerini belirten şoförlerden Ahmet ve Hamit Erdoğan, yağmur ve kar nedeniyle yüklerinin bozulma tehlikesi yaşadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Araçlarımızda çimento yüklü. Kar ve yağmurdan bozulmak üzere. Suriye sınır kapısında muhalifler arasındaki anlaşmazlık nedeniyle kapatılan kapının günlerdir açılmasını bekliyorduk. Çok şükür kapı bugün açıldı ve sınırdan geçerek yükümüzü tampon bölgeye boşaltacağız."
Diğer taraftan, Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçişleri de sorunsuz devam ediyor.