HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde 4 gündür kapalı olan Cilvegözü Sınır Kapısı açıldı. Ancak, Suriye tarafındaki sınır kapısında bulunan yüklerin boşaltılacağı tampon bölgeye hamal ve yükleri alacak araç gelmediği için TIR'ların geçişine henüz izin verilmiyor.
Geçen 4 Ocak'ta Cilvegözü Sınır Kapısı'nın araç trafiğine kapatılmasına neden olan Suriye'nin Bab-Al Hava Sınır Kapısı'ndaki çatışmalar biterken, dün akşam saatlerinde kapıya yaklaşık 15 kilometre mesafede çatışmaların çıktığı ve bomba yüklü bir aracın patlatıldığı bildirildi.
Cilvegözü Sınır Kapısı'nın trafiğe yeniden açılmasına karşın, Suriye tarafında Bab-Al Hava Sınır Kapısı'na yakın yerlerde yaşanan olaylar nedeniyle yükleri boşaltacak hamal ile yükleri alacak araçların 'güvenlik' gerekçesiyle tampon bölgeye gitmedikleri öğrenildi. Bu nedenle yaklaşık 20 kilometrelik kuyruk oluşturan TIR'ların Suriye'ye geçişlerine izin verilmiyor.
Günlerdir sınırda bekleyen TIR şoförleri ise zor durumda olduklarını belirterek, yüklerini bir an önce Suriye'ye götürüp dönmek istediklerini söylediler. 'Araçlarda yatıp kalkıyoruz' diyen şoförler, bazı TIR'larda uzun süre beklemeden dolayı bozulabilecek malzemeler olduğunu ifade ederek, "Bu yüklerin bir an evvel Suriye'ye gitmesi gerekiyor ama kapıdan geçemiyoruz. Bazı arkadaşlarımız 4 gündür, bazılarımız ise 1 haftadır kapıda bekliyor" diye konuştular.