ADANA'da 8 aylık hamileyken kalp krizi sonucu 32 yaşında ölen Çilem Angay'ın adı verilen 4 yaşındaki kızının çilesi yürek burkuyor. Annesi öldükten 2 ay sonra babasının da terk ettiği küçük kız, yürüyüp konuşamıyor.
Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde yaşayan ev kadını Çilem Angay, 2008'de İbrahim A. ile evlendi. Mutlu bir evliliği olan genç kadın, 2009 yılında 8 aylık hamileyken, yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirdi. Hemen hastaneye kaldırılan talihsiz kadın doktorların çabasına karşın yaşamını yitirdi.
BEBEK SEZARYENLE ALINDI
Hamile kadının karnındaki bebeği kurtarmak için seferber olan doktorlar, sezaryenle bebeği aldı. Doğum sırasında oksijen yetersizliği yaşayan bebek 2 aylık tedavinin ardından taburcu edildi. Toprağa verilen annesinin adı konulan bebeğe, anneannesi Meliha Angay ve teyzesi Özge Angay bakmaya başladı. Yaklaşık 3 ay sonra da babası İbrahim A., minik Çilem'i terk edip başka birisiyle evlendi ve bir daha çocuğunu arayıp sormadı. Doğuma bağlı hastalığı nedeniyle tedavi gören küçük Çilem, devlet yardımıyla özel eğitim alsa da 4 yaşına gelmesine rağmen ne konuşabildi ne de yürüyebildi.
GÖZYAŞI DÖKTÜ
Hiçbir şeyden habersiz küçük kızın bakımını üstlenen teyzesi 23 yaşındaki Özge Angay, hamile ablasının hayatını kaybettiğini ve yeğeninin kurtarıldığını belirtti. Sahipsiz kalan yeğenlerine kendilerinin baktığını aktaran Özge Angay, "Talihsiz Çilem, ablamdan bizlere hatıra. Yürüyemiyor ve konuşamıyor. Çilem'i daha önce doktora götürdük ama iyileşmedi. Tek amacımız Çilem'in yürüyebilmesi. Yeğenim yaşıtları gibi koşsun, oynasın istiyorum. Çilem dışarıda yaşıtlarını gördüğü zaman özeniyor, kalkmak, yürümek istiyor. Doktorlar fizik tedavi ile iyileşip konuşacağını söylüyor. İlgi ve yardım bekliyoruz" dedi. Küçük kızın anneannesi 60 yaşındaki Melike Angay da gözyaşı dökerek yardım istedi. YB(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)