ADANA'da 8 aylık hamileyken kalp krizi sonucu 32 yaşında ölen Çilem Angay'ın adı verilen 4 yaşındaki kızının çilesi bitiyor. Annesi öldükten 2 ay sonra babasının da terk ettiği, yürüyüp konuşamayan küçük kızın tedavisine, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde başlandı.
Adana'nın merkez Yüreğir İlçesi'nde ev hanımı Çilem Angay, 2008'de, balıkçılı İbrahim A. ile evlendi. Mutlu bir evliliği olan genç kadın, 2009 yılında 8 aylık hamileyken yüksek tansiyona bağlı kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan kadın, doktorların çabasına karşın yaşamını yitirdi. Kadının karnındaki bebeği kurtarmak için seferber olan doktorlar, sezaryenle bebeği aldı. Doğum sırasında oksijen yetersizliği yaşayan bebek 2 aylık tedavinin ardından taburcu edildi.
Toprağa verilen annesinin adı konulan bebeğe, anneannesi Meliha Angay ve teyzesi Özge Angay bakmaya başladı. Yaklaşık 3 ay sonra da babası İbrahim A., minik Çilem'i terk edip başka birisiyle evlendi ve bir daha çocuğunu arayıp sormadı. Doğuma bağlı hastalığı nedeniyle tedavi gören küçük Çilem, devlet yardımıyla özel eğitim alsa da 4 yaşına gelmesine rağmen ne konuşabildi ne de yürüyebildi.
GÖZYAŞI DÖKÜP YARDIM İSTEDİLER
Küçük kızın bakımını üstlenen teyzesi 23 yaşındaki Özge Angay, sahipsiz kalan yeğenlerine kendilerinin baktığını belirterek, "Talihsiz Çilem, ablamdan bizlere hatıra. Yürüyemiyor ve konuşamıyor. Çilem'i daha önce doktora götürdük ama iyileşmedi. Tek amacımız Çilem'in yürüyebilmesi. Yeğenim yaşıtları gibi koşsun, oynasın istiyorum. Çilem dışarıda yaşıtlarını gördüğü zaman özeniyor, kalkmak, yürümek istiyor. Doktorlar fizik tedavi ile iyileşip konuşacağını söylüyor. İlgi ve yardım bekliyoruz" dedi. Küçük kızın anneannesi 60 yaşındaki Melike Angay da gözyaşı dökerek yardım istedi.
BALCALI HASTANESİ SAHİP ÇIKTI
Küçük Çilem'in yürek burkan dramını haberlerden öğrenen Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi yönetimi hemen harekete geçti. Hastane Başhekimi Yeşim Taşova'nın girişimleriyle küçük çocuk hastaneye getirildi. Teyzesi Özge Angay'ın kucağında hastaneye gelen Çilem'i, ilk olarak Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, ön muayeneden geçirdi. Kontrolün ardından Çilem'in sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Rıza Dinçer Yıldızdaş, "Bu hastayı hastane olarak biz sahiplendik. Tedavisini biz yapacağız. Çilem önce Çocuk Nöroloji Servisi'ne gidecek. Çünkü doğuştan itibaren gelişimi geri olan bir çocuk. Hem mental hem motor bir gelişim engeli var. Sadece yürümede bozukluk yok. Konuşmada da sorun var. Nöroloji bölümünden sonra muhtemelen fizik tedavi, ortopedi bölümleri görüp değerlendirilecek. Bir takım tahliller yapılacak. Tanısı konup tedavisi sürecek" dedi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Kızın bakımını üstlenen teyzesi Özge Angay ise sevinç gözyaşları döktü. Çok mutlu olduğunu söyleyip, destek verenlere teşekkür eden Özge Angay, "İnşallah Çilem için tedaviden iyi sonuç alacağız. Herkes çok duyarlı oldu, sesimizi duydular. Balcalı Hastanesi tedaviyi üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ndan aradılar. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Adana İl Sağlık Müdürlüğü de Çilem'in tedavi sürecini yakından takip etmeye başladı.