AK Parti İzmir Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, ilçedeki çöplerin yaklaşık bir haftadır toplanmaması nedeniyle, Çiğli Belediyesi’nin arkasında biriken çöplerin önünde basın açıklaması yapmak istedi. Buna izin vermek istemeyen eylemdeki işçiler ile AK Partili'ler arasında itişmelere varan gerginlik yaşandı.
Çiğli Belediyesi şirketlerinden Kafesan işçilerinin, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle yaklaşık bir haftadır iş bırakma eylemi yapması sonucunda, ilçenin birçok noktasında çöp yığınları oluştu. AK Parti Çiğli Belediye Başkan Adayı Adnan Yılmaz, bu duruma tepki göstermek için, CHP’li Metin Solak’ın başkanı olduğu Çiğli Belediyesi’nin hemen arkasında basın toplantısı yapmak istedi. Partililerle birlikte ellerine kürek alan Yılmaz, çöpleri toplamaya başladı. Ancak bu sırada eylemde bulunan bir grup işçi, Yılmaz’a tepki gösterdi. İşçiler, Yılmaz’ın basın açıklaması yapmasını engellemeye çalıştı. Bu sırada işçiler ile AK Partili'ler arasında itişmelere varan tartışmalar yaşandı. Yılmaz, işçilerin yanında olduğunu ve belediyeye yönelik eleştirilerini dile getireceğini söylese de sözünü dinletemedi.
AÇIKLAMA YAPTI
Yılmaz, burada yaptığı açıklamada Çiğli'nin sürekli çöple anıldığını ve bunu kabul  etmediklerini belirterek şunları söyledi:
"20 yıldır Harmandalı’na çöpler dökülüyor. Çiğli'mizin kokusu ve hava kirliliği ile yaşanmaz hale geliyor. Bu derdimiz bize yeterken Çiğli’nin sokakları çöplüğe dönmüş vaziyette. İlçemizin her sokağında çöp yığınları oluştu. Bu görüntüler bizim içimizi acıtıyor. Emeği ve insanı dilinden düşürmeyen, ancak iş icraata gelince şu gördüğünüz manzaraları insanımıza yaşatan, işçilerin alacaklarını ödeyemeyen belediye yönetiminin beceriksizliği yüzünden bu durumlar yaşanıyor. Belediyenin mülklerini satarak ancak kredi borcunu ödeyebilen bu yöneticiler, plansız ve programsızlıklarıyla önce işçilerin alın terini zamanında ödemeyerek onları sonra da, gördüğünüz üzere kenti çöpe boğarak Çiğlili'leri cezalandırmaktır."
İŞÇİLER SLOGAN ATTI
Basın açıklaması sırasında 'yuh' çekip 'hırsız var' diye bağıran eylemci işçiler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde slogan attı. İşçiler bir süre, açıklamanın ardından bölgeden ayrılan Yılmaz ve beraberindekilerin peşinden gitti.
Yaşanan bu durumu değerlendiren AK Parti Başkan Adayı Yılmaz şöyle konuştu:
"Çiğli’de yaklaşık bir haftadır süren işçi eylemi ilçemizde sıkıntı yarattı. İşçi eylemlerinin arkasındayız. Haklarını biran önce almalarını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi de bu sıkıntının altına elini sokmalı. Çöpler artık hastalık saçıyor. Bu konuyu gündemde tutmak için basın açıklaması yapmak istedik. Ancak CHP’liler örgütlü bir şekilde karşımıza çıktı. Orada belediye personeli de vardı. Yapacağımız açıklamanın gündemini farklı noktaya taşımak istediler. Ortalığı karıştırmak isteyen provokatörler devreye girdi. Kamuoyu neyin ne olduğunu görüyor. Yaşanan sıkıntıları kabul etmiyoruz."

(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAFLI)