ÇANAKKALE’nin Çan İlçesi'nde, yazmaya merak saran çiftçi Necmiye Kacar, iki kitap çıkardı. 'Çocuklarla El Ele' ve 'Dünden Bugüne, Bugünden Yarına' adlı kitaplarıyla okuyucuyla buluşan Nemciye Kaçar, yeni kitabı için hazırlıklara başladı.
Çan’ın Maltepe Köyü'nde doğan, ilkokuldan sonra öğrenimini sürdüremeyen 48 yaşındaki Necmiye Kaçar, okuma ve yazmayı hiç bırakmadığını belirterek, "1984’ten beri öykü yazımıyla da uğraşıyorum. Ayrıca deneme, şarkı sözü, skeç, küçük piyes, bilmece ve fıkra türündeki yazı çalışmalarını sürdürüyorum" dedi.
Son olarak ilçede yayınlanan Yeni Çan Gazetesi ile gazetenin internet sitesi olan Yerel 17’de yazmaya devam eden Kaçar, hem bir çiftçi, hem de anne olmasına rağmen yazarlığa zaman ayırıyor. 1982-1987 yılları arasında Kaleseramik Fabrikaları’nda işçi olarak çalışan ancak evlenince işten ayrılan ve eşiyle birlikte Maltepe Köyü’nde oturan Kaçar, köyde çiftçilikle de uğraşıyor. Kaçar’ın yazıları ayrıca ilçede Çan Birlik, Alternatif ve Biga Doğuş gazetelerinde yayınlandı.