MANİSA'da CHP İl Gençlik Kolları üyeleri, TBMM’de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan internet düzenlemesini protesto etti.
TBMM'de kabul edilerek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan internet düzenlemesi, Manisa’da Manolya Meydanı’nda düzenlenen eylemle protesto edildi. CHP’li gençler, dövizler açarak ve sloganlar atarak Cumhurbaşkanı Gül’ün düzenlemeyi veto etmesini istedi. 'Allah onların serverlarına virüsler salsın' dövizi taşıyan CHP’liler düzenleme ile kullanıcıların fişleneceğini iddia etti.
CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Sertaç Yüksel, özgürlüklerin teker teker yok edildiğini öne sürerek, "Ülkemizde halihazırda birçok yasakla özgürlükler zaten kısıtlanmakta. Gazetecilerin hapiste olduğu, birçok gazetecinin tek suçu işini yapmak olduğu halde işsiz kaldığı bir ortamda basın ve iletişim özgürlüğünden bahsetmek zaten mümkün değil" dedi. Torba kanuna göre anahtar kelimelerle uygunsuz içeriklerin kaldırılabileceğini savunan Yüksel, hükümetin internetten korktuğunu iddia ederek şöyle konuştu:
"Hükümet 'Beğenmediğim internet sitesi veya herhangi bir sayfasını, mahkeme kararı olmadan istediğim gibi engellerim' diyor. İnternetten korkmakta çok haklısınız. Çünkü Gezi Parkı eylemlerinde baskı altına aldığınız basınla ulaştırılmayan haberler, gönüllü muhabirlik yapan milyonlarca eylemci tarafından bütün dünyaya sansürsüz bir şekilde ulaştırıldı. İktidarın asıl korkusu da gençliktir. Bizden korkmayın. Bizler internet üzerinden sadece haksızlıkların, hukuksuzlukların, hırsızların ve diktatörlerin önüne geçebilmek için örgütleniyoruz. Sizlerin bu konuda endişesi yoksa bizden ve internetten korkmanıza gerek yok."
İnternet düzenlemesini protesto eden CHP’liler basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.