Erhan TEKTEN- Özgür ARSLAN/İSTANBUL, () CHP Beşiktaş Belediyesi Başkan Adayı Murat Hazinedar ve partililer, Beşiktaş Meydanı'ndaki CHP seçim standında partililere ve vatandaşlara sembolik ayakkabı kutuları içinde kayısı ve fındık dağıttı.

Seçim çalışmaları kapsamında Hazinedar'a CHP eski Genel Başkanlarından Hikmet Çetin, Eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, CHP Genel Başkan yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da destek verdi. Hazinedar etkinlik öncesi yaptığı konuşmada 3 gün sonra bir sırattan geçeceklerini söyleyerek, “Türkiye Cumhuriyeti'nin laik demokratik sosyal hukuk devletinin Atatürk'ün yeşerttiği değerlerin, önünde bir sırat köprüsü var. O sırat köprüsünden geçeceğiz. Kültürümüz geçecek o sırat köprüsünden tiyatrolar geçecek, örfümüz geçecek, töremiz geçecek, geleneklerimiz geçecek, bizi biz yapan, değerlerimiz geçecek, sanatımız geçecek, siz geçeceksiniz. Türkiye o sırattan geçecek" dedi.

'Ayakkabı kutularının konuşulduğu, böylesine büyük rezaletlerin olduğu bir ülkede biz bu kadar darda olmamalıydık' diyen Haznedar, şöyle konuştu:

 “İktidar çoktan istifa etmeliydi. Başbakan istifa etmeliydi. Avrupa Birliği'ne girme yolunda ilerleyen bir Türkiye'nin bunları yaşamaması gerekirdi. Bunlara tahammül etmemesi gerekirdi. Hacı Bektaşi Veli'nin güzel bir sözü var. 'Ne ararsan ara kendinde ara' diyor. Demek ki biz de o halkımıza ulaşamamışız. Onlara dokunamamışız. Gönül bahçelerimizi açamamışız. CHP'nin önemini, anlamını, değerini, anlatamamışız, aktaramamışız. İşte 30 Mart CHP'nin, o köklü çınarın, daha büyük yapraklara daha geniş büyük dallara kavuşması için bir fırsat. Bizim ayakkabı kutularımız belki küçük ama, biz onların içine yüreğimizi sığdırdık. Bizim ayakkabı kutularımızda aşk var, hikmet aşkı, sevgi var insan sevgisi, benim Ordumun, benim memleketimin fındığı var. Kuzeyimizin fındığı, güneyimizin kayısısı var."

"ARTTIRACAĞINIZ OYLA SARIGÜL'Ü BAŞKAN YAPMAMIZ GEREKİR"
Hazinedar'a destek vermek amacıyla etkinliğe gelen CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, partililere bir konuşma yaptı. Türkiye'de 20 seçim izlediğini vurgulayan Çetin, "Hiçbir dönemde ben böyle bir Türkiye görmedim. Bu yerel bir seçim olabilirdi. Hepimiz bunun bir yerel seçim olmasını dilerdik. Ama Türkiye iç ve dış sorunlar bakımından öyle bir noktadan geçiyor ki, bu artık yerel bir seçimi aştı. Biliyorum Murat'ı başkan seçeceksiniz ama o yetmez. Artıracağınız oyla Sarıgül'ü başkan yapmamız gerekir" dedi.

Ayakkabı kutuları önünde bir basın açıklaması yapan Sezgin Tanrıkulu da, 17 Aralık operasyonunda gündeme gelen ayakkabı kutuları ile ilgili olarak, “Demokrasi tarihimize simge, 17 Aralık operasyonlarıyla girdi. O da ayakkabı kutusu, gerçekten herkesin hayret edeceği şekilde, milyon dolarlar bu ayakkabı kutularının içinden çıktı. Ve bütün Türkiye'ye mal oldu. Simge haline geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin korkusu haline geldi ayakkabı kutuları. Burada 250 bin kutuyu Beşiktaşlılara ve İstanbullulara dağıtacağız. Ve bu simgenin Türkiye'de gündemde yeniden yer alması için çalışacağız. Pazar günü de ayakkabı kutuları üzerinden onları götüreceğiz" dedi.

BİZDE TEMİZ CÜZDAN VAR

CHP Milletvekili Şafak Pavey de “ Türkiye böylesine bir yolsuzluğu ilk defa gördü. Ama bundan da kötüsü böylesine bir ahlak çöküşünü, böylesine korkunç bir pervasızlığı da ilk defa gördü. Ahlaki erdemlerimizi korumak için bu kirlilikten, bu yolsuzluktan kurtulmalıyız. Bizde temiz yürek var, temiz ahlak var. Herşeyden önemlisi temiz cüzdan var. Hepinizi 30 mart'ta büyük zaferimize bekliyoruz. “ diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından Hazinedar içinde kayısı ve fındık olan sembolik ayakkabı kutularını etkinlik alanında bulunan vatandaşlara dağıttı.

ET (MK) (FOTOĞRAF)