Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Sultanbeyli Belediye’sinin Yavuz Sultan Mahallesi'nde bulunan Cemevi projesi için 70 bin TL tutarındaki yardım kararına teşekkür etti.
İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi, Temmuz ayı oturumlarının ilk gününde CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Sağ,  Sultanbeyli’deki cemevi projesini gündeme taşıdı. Pir Sultan Abdal Derneği’nin Sultanbeyli ilçesinde yaptırdığı cemevi inşaatının 2003 yılında başladığını belirten Sağ, şunları söyledi:

“Sultanbeyli Belediyesi cemevi inşaatı başladığında ‘sizin ibadet yeriniz camidir’ diyerek karşı çıkmış, hatta Alevilerin yaşadığı mahallenin adını Yavuz Sultan Selim olarak değiştirmişti. İnşaatın araçlarına el konmuş, engelleme amaçlı girişe duvar örülmüş ve Alevilerin üzerine bir zabıta ordusu gönderilmişti. ” dedi. 

Cemevinin tamamlandığını ve vatandaşların ibadet etmeye başladıklarını, proje kapsamında kültür merkezi ve kreş gibi eksiklikler olduğunu belirten Hüseyin Sağ, " Pir Sultan Abdal Kültür Derneği cemevi projesi için 70 bin TL’lik yardım yapılmasına Sultanbeyli ilçe belediye meclis kararında, yardım kararı çıktı. Çok da hoş oldu" dedi ve teşekkür etti.