Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () GEÇEN hafta İstanbul’da yoğun yağışın neden olduğu su baskınları İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Haziran ayı gündemine taşındı. Saraçhane’deki İBB binasında düzenlenen oturumun ilk gününde CHP Meclis üyesi Tonguç Çoban,  Kurbağalıdere’de yaşanan taşkınlarda 40 hanenin zarar gördüğünü belirterek,  aşırı yağışlara karşı daha iyi önlemler alınması gerektiğini ifade etti.

Islah çalışmalarının bir an önce tamamlanmasını isteyen Tonguç Çoban, “Günümüz iklim şartları değişti. Bunlar normal kabul edilip ona göre önlemler almalıyız. Bir problemle karşılaştığımızda iki rögar ekleyip sorunu çözemeyiz. Özellikle Ataköy, Bakırköy gibi yerlerde yapılaşma yoğunluğu azaltılmalı. Yoksa daha büyük felaketler olacaktır” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Abubekir Taşyürek de Kurbağalıdere ıslah çalışması için alınan karara CHP’nin destek vermediğini, kararın oyçokluğu ile geçtiğini söyleyerek “Meclisimiz bu tip kararlar alırken muhalefet de destek vermeli. Oy birliği ile hayata geçirilmeli. Bu olaylar İstanbul veya İzmir’e has değil. Dünyanın çok gelişmiş ülkelerinde de benzer hadiseler yaşanıyor” dedi.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)