CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu başkanlığındaki 4 kişilik CHP heyeti, seçim çalışmaları için Hakkari'ye geldi. BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve kent merkezindeki esnafı ziyaret eden Tanrıkulu, Başbakan'ın aklanması için yargıya teslim olması gerektiğini söyledi.
CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP PM üyeleri Ercan Karakaş, Dursun Bulut ve CHP Van il Başkanı Cemal Şen ile birlikte Hakkari'ye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Hakkari il Başkanı Mehmet Baş tarafından karşılandı. Tanrıkulu, ilk olarak CHP il binasında basın toplantısı yaptı. Tanrıkulu, Türkiye'nin tarihinin en kritik döneminden geçtiğini söyledi. 11 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin yolsuzluk ve rüşvet batağına battığını belirten Tanrıkulu, "AKP Şeffaf olmayan bir yönetim anlayışı ile kendini bu noktaya taşıdı. Başbakan ısrarla yolsuzlukları örtmeye çalışıyor. Ancak ne kadar çalışsalar da bu rezalet, bu rüşvet, bu yolsuzluk, bu sahtekarlığı örtemeyecekler" dedi.
BAŞBAKAN KENDİNİ YARGIYA TESLİM ETMELİ
Başbakan Erdoğan'ın aklanmak istiyorsa yargıya kendini teslim etmesi gerektiğine dikkat çeken Tanrıkulu,"Başbakan kendini yargıya teslim etmektense tam tersini yaptı. Bir ay içerisinde 4 önemli yasa tasarısıyla rüşvet, sahtekarlık ve yolsuzluk soruşturmalarını engellemeye çalıştı. Özel yetkili mahkemeleri kaldırdılar. Ancak bu mahkemeleri kaldırırken usül hükümlerine koyduğu hükümler ile mevcut soruşturmaları engelleyecek düzenlemelere yer verdiler. Bu düzenlemelerle bakanlarla ilgili fezlekelerin bir daha meclise gelmesi mümkün olmayacaktır. İnternet yasaklarıyla gerçekten sanal alemi tamamen kontrol altına almayı başardılar. Cumhurbaşkanı da buna ortak oldu. Artık sanal alemde, sosyal medyada herhangi bir biçimde eleştiri yapmak ve iktidarı eleştirmek mümkün olmayacak. HSYK düzenlemesiyle hakim ve savcıları iktidarın memuru haline getirdiler" dedi.
AKP ÇÖZÜM SÜRECİNİ ELİNDE REHİN TUTMUŞTUR
Kürt sorunu konusunda mecliste hiçbir adım atılmadına dikkat çeken Tanrıkulu, Ak Parti'nin çözüm sürecini elinde rehin tuttuğunu iddia etti. Tanrıkulu, "Kürt sorunu ile ilgili CHP olarak onlarca teklif vermemize rağmen AKP hükümeti, bunların hiç birisine cevap veremedi. Sahtekarlık, rüşvet ve yolsuzluğa bulaşmış bir başbakan ve hükümet çözüm süreci konusunda hiç bir adım atmadı. Ben Hakkari'den seslenmek istiyorum. Çözüm süreci, barış süreci AK partinin elinde rehin durumdadır. Her seçim öncesi bunu kullanmaktadır. AKP'ye bu seçimde izin vermeyelim" dedi.
BDP'Lİ BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET
Tanrıkulu açıklamalarının ardından esnafı gezdikten sonra BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu'nu ziyaret etti. CHP'li heyetin ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, seçimlerin barış içinde geçmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tanrıkulu, belediye ziyaretinin ardından bir kuaförde traş olduktan sonra geceyi geçireceği otele geçti.

BD-(FE/AAA)(FOTOĞRAFLI)