CEZAEVİ ÖNÜNDE PROTESTO
BDP'liler Diyarbakır'da tutuklu milletvekillerinin tahliye istemlerinin reddedilmesini E Tipi Cezaevi önünde protesto etti.
Protestoya tutuklu yakınlarının yanı sıra BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ile yaklaşık 50 kişi katıldı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Beştaş, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararının sadece Mustafa Balbay'ı ilgilendirmediğini belirterek, şöyle dedi:
"Bunu biz söylemesek de bunu darbe anayasası söylüyor. Bunu Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yasası söylüyor. Bugün 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, Yüksel Yıldırım ve İbrahim Ayhan hakkındaki savcının tahliye taleplerine rağmen, bunu oy çokluğuyla reddetti. 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi de yarım saat öncesine kadar henüz karar vermemişti. Bu karar hukuksuzluğun tescil edilmesi, paralel devlet yanında, paralel hukuksuzluğun uygulanması demektir. Bu ülkede Kürtler'e aynı hukuk, anayasa ilkeleri uygulanmıyor, aynı kararlar uygulanmıyor. Bugün yerel mahkeme aslında bu kararıyla bunu ortaya koydu. Hiç bir mahkeme Türkiye'de anayasaya ve anayasa mahkemesinin kararına karşı çıkamaz. Bu karar herkesi bağlar, bu anayasa hükmüdür. Bu siyasi bir karardır, hukukun çiğnenmesidir. Kendi hukuklarını çiğniyorlar. Bize 'Bölücü' diyenler, gelip Diyarbakır'da 'Kürdistan' deyip, gidip meclis tutanaklarında CHP ve MHP ile birlikte 'Kürdistan' kelimesini çıkaranlar bize çifte hukuku dayatıyor. Budur bölücülük. Bu ülkeyi ancak iki hukuk böler. Bunu kabul etmiyor, tanımıyoruz. Bu karar yargının parçalandığını gösteriyor. Bu karar kavganın yargıya yansımasıdır. Bu kararla yargı suç işliyor. Bizzat mahkeme üyeleri suç işlemiştir. Bu karara imza atanlar hakkında biz Hakimler ve Savcılar yüksek kuruluna şikayet dilekçesi vereceğiz."
Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,()