Arzu KAYA / İSTANBUL, () İstanbul 2. Asliye Mahkemesi Hakimi'nin AK Parti aleyhine medyada çıkan haberler üzerine tekzip kararı verdiği iddiaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması talebiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na 5 soruluk bir önerge sundu.

5 SORULUK ÖNERGE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı olarak cevaplanmasını talep ettiği soru önergesi ise şu şekilde:
1.İstanbul 2. Asliye Mahkemesi Hakiminin AKP aleyhine medyada çıkan haberlerin neredeyse tamamına tekzip kararı verdiği iddiası doğru mudur?
2.İddia doğru ise, İstanbul 2. Asliye Mahkemesi Hakiminin hakimlik mesleği süresince medya ve basın aleyhine verdiği tekzip kararlarının konularına göre dağılımı nedir?
3.İstanbul 2. Asliye Mahkemesi Hakiminin Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş'in başvurularıyla medya ve basın aleyhinde verdiği tekzip kararları hangileridir?
4.İstanbul 2. Asliye Mahkemesi Hakiminin Reza Zarrab ve eşi Ebru Gündeş'in başvurularıyla ilgili olarak verdiği haber yasaklama kararları hangileridir?
5.İstanbul 2. Asliye Mahkemesi Hakimi hakkında meslek yaşantısı süresince soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa soruşturma konusu veya konuları nedir?