Gülbin YILDIZ- Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN (Elazığ), () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kadıların kahkaha atmasıyla ilgili açıklamasını eleştirerek, "Bülent Arınç ve onun cephesinde siyaset yapan insanlar bugüne kadar kadınları kullandılar. Kadınların giysilerini, duygularını kullandılar, varlığını kullandılar. Kadınları seçmen olarak kullandılar, yönlendirdiler. Şimdi sıra kadınların gülümsemesine, kahkahasına geldi anlaşılan. Arınç'ı ciddiye almıyorum" dedi.
Bingöl'ün Yayladere Belediyesi’nce düzenlenen 10'uncu Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali'ne gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, festivalin DBP tarafından sekteye uğratıldığını ve halkın katılımının olmaması için hem sanatçıların, hem de halkın mesaj yoluyla tehdit edildiğini söyledi. Sarı şöyle devam etti:
"Bu festival coşkusunu paylaşıyor olmaktan ben büyük bir mutluluk duyuyorum. Yayladerelilerin özellikle Peri Vadisi’ne, doğaya, ceylanlara, yaban keçilerine olan duyarlılığını da bildiğim için bu sevinci paylaşmak beni çok mutlu ediyor. Ama öğrendik ki bu festivale katılımla ilgili halk üzerinde ciddi anlamda baskı uygulayan bir kesim söz konusu. Bunu kabul etmek mümkün değil. Festival sevginin, sevincin, coşkunun paylaşıldığı bir ortam. Böylesine barışçıl bir ortamı paylaşmak, bu sevinci çoğaltmak herkesin görevi. Herkesin katkısı olan bir durum olmalı. Özgürlüklerden yana olan, özgürlük mücadelesi veren grupların bunu engellemeye kalkışması kendileriyle çeliştiklerinin de en somut göstergesi. Bırakalım insanlarımız sevinçlerini, coşkularını özgürce paylaşsınlar. Birbirlerine ifade etsinler. Birlikte olmaktan, kardeşlik duygularını yaşamaktan mutlu olsunlar"
"ARINÇ'I CİDDİYE ALMIYORUM"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın tepki toplayan kadınların kahkaha atmasına dönük açıklamasına da değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı; şunları söyledi:
"Özellikle şunu söylemek isterim. Bülent Arınç’ı ciddiye almıyorum. Çünkü Bülent Arınç ve onun cephesinde siyaset yapan insanlar bugüne kadar kadınları kullandılar. Kadınların giysilerini kullandılar, kadınların duygularını kullandılar, kadınların varlığını kullandılar. Kadınları seçmen olarak kullandılar, yönlendirdiler. Şimdi sıra kadınların gülümsemesine, kahkahasına geldi anlaşılan. Bunu ciddiye almıyorum. Kadınların gülüşüyle, gülümsemesiyle, hayata sevinç katmasıyla ilgili bir durumla ilgilenmek yerine bence Bülent Arınç ve benzeri siyasetçilerin; kadınların nasıl geçindikleriyle, o akşam evinde ne pişireceğini düşünen kadının kaygısıyla, nerede ve hangi işte çalışacağını düşünen, oğlunun kızının okulu bitirdikten sonra iş bulup bulamayacağına dair kaygılanan kadınların sorunlarıyla ilgilenmeleri gerek. Kadınların gözyaşlarıyla ilgilenmeleri gerek. Alışveriş merkezlerinde günde 12 saat çalışan genç kadınların durumlarıyla ilgilenmeleri gerek. Ben bu nedenle Bülent Arınç’ı bu durumdan ve kadınların içinde bulunduğu koşullara duyarsızlıkları nedeniyle ciddiye almıyorum söylediklerini. Kadınların yüzüne gözyaşı değil kahkaha yakışıyor ve kadınlar kahkaha atmayı sürdürecek her koşulda. Tepkileri izliyorum ancak sosyal medya hiç kuşkusuz dar bir alanı kapsıyor. Kadınların bütününü temsil etmiyor sosyal medyada mesaj iletebilen kadınlar. Ben eminim ki bütün kadınlar bu konuda hassas ve bu konuda kadınlar duyarlı. Duygularını ifade etme fırsatı buldukları her koşulda bunu ifade edecekler. Bunun için galiba ilk dönemeç önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Kadınlar kendilerini gülümsetecek olan, bu ülkede barışı huzuru ve dinginliği sağlayacak olandan yana oy kullanacaklar" diye konuştu.

FOTOGRAFLI