"BİZ HALKÇIYIZ ONLAR RANTÇI"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Muğla’nın ardından geldiği Milas İlçesi’nde, belediyenin yatırımlarının açılış ve temel atma törenine katıldı. Hisarbaşı Mahallesi Belediye Meydanı’ndaki törende konuşan Oran, bugün iktidarda olanların rantçı bir siyaset yaptığını belirterek, “Biz halkçıyız, onlar rantçı. CHP olarak biz diyoruz ki, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Onlar diyor ki, çaldıklarımız, çalacaklarımızın teminatı" dedi.

“EVLATLARINA ACIMAYAN VATANDAŞA NELER YAPAR”

AK Parti Hükümeti’nin 12 yıldan beri iktidarda olduğunu hatırlatan Oran, “Bugünlerde yolsuzluklarla ortaya çıkanlar, buzdağının sadece üstündeki. Bununla ilgili fezleke görüşülecek. Bunlar yaşanırken AKP’lilerin hangi yüzle çıkıp oy isteyeceklerini anlamıyorum. Çaldıklarımız, çalacaklarımızın teminatı mı diyecekler. Türkiye, AKP döneminde yasaklar, yolsuzluklar ülkesi oldu. Bu iktidar döneminde evlatlara bile acınmadı. Evlatlarına bile acımayan vatandaşa neler yapar?” dedi.

“GENEL SEÇİMLERE HAZIRIZ”

Yerel seçimlere 13 gün kaldığına dikkat çeken Oran, “Herkesin çok çalışması lazım. Kararsızları, küskünleri ikna edelim sandığa götürelim. Türkiye’de sadece bir yerel seçim değil, rejim seçimi yapılacak. Çok önemli bir devrime hazırlanıyoruz. Bu bir yerel seçim ama Türkiye’nin geleceğini etkileyecek bir seçim. Yerel seçimlerin ardından genel seçimler de yapılabilir. Biz buna hazırlıklıyız. CHP iktidara geldiği günden itibaren ilk 100 günlük programını hazırladı. İktidar olduğumuzda bolluk gelecek. Muğla’dan emin olarak ayrılıyorum. Şu anda Ankara’da öndeyiz, İstanbul’da çok yakınız” diye konuştu.

“AKP 2015’DEN İTİBAREN TABELA PARTİSİ OLABİLİR”

Yerel seçimlerin ve genel seçimlerin önemine değinen Oran, konuşması sırasında ilginç değerlendirmeler de bulundu. 2015 yılında Türkiye’de Recep Tayyip Erdoğan diye birisinin artık siyaset yapmayacağını söyleyen Oran, “Bu onun son başbakanlığıydı. AKP, 2015’den itibaren tabela partisi bile olabilir. Bu halk yolsuzlukları unutmaz, 2015’den itibaren Recep Tayyip Erdoğan siyasi bir meftadır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından. belediyenin yatırımlarını temeli atılıp, toplu açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesi Oran’ın da aralarında bulunduğu katılan protokol üyeleri tarafından kesildi. Oran, açılışın ardından ilçeden ayrıldı.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), ()

OÇ(İÖ/SSA) (FOTOĞRAFLI)

-------------- KUTU -------------

TEMELİ ATILAN VE AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER

Tarihi Çöllüoğlu Hanı Restorasyonu, 1. Etap Arasta ve Çevresi Sokak Sağlıklaştırması, Demirciler Meydanı Revizyonu, Sosyal Yaşam Merkezi, Aydınlıkevler - Akkent Pazar Yeri ve Otoparkı, Pembe Karadeveci Parkı, Dutlukuyu Parkı, Mehmet Emin Çoban Parkı, Sanayi Caddesi Peyzaj Düzenlemesi’nin açılışı yapılıp, Milas Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Projesi’nin temeli atıldı.