CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında ölen Kırkağaçlı işçilerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
CHP'li Aylin Nazlıaka'ya CHP Kırkağaç İlçe Başkanı Kadriye Özçetin ve partililer eşlik etti. İlk olarak ölen işçilerden İsmail Coşkun'un evini ziyaret eden Nazlıaka, madencinin eşi Hüsniye Coşkun'a başsağlığı diledi. Faciadan sonra geçen perşembe günü bir ay erken dünyaya gelen ve babasının ismi verilen İsmail Berkay Coşkun adlı bebeğin sağlık durumu hakkında bilgi almak için İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Servisi'ni arayan CHP'li Nazlıaka, aileyi de bilgilendirdi. Nazlıaka, solunum sıkıntı yaşayan bebeğin tedavisinin sürdüğünü söyledi.
Aileleri ziyaret ederek acılarını paylaşmak istediklerini belirten CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, "Ben de madenci kızıyım. Babam da maden ocaklarında çalıştı ve yaşadığınız sorunları çok iyi biliyorum. Biz bu sorunları hep gündeme getiriyoruz, ancak iktidar partisinin insana değer veren bir yapısı yok. Hep daha fazla para ve daha fazla kar amacı güdülüyor ve emeğin sömürüsü üzerine kurulmuş bir sistem var. Ülkeyi bu şekilde yönetiyorlar. CHP Manisa Milletvekilimiz Özgür Özel'in Soma maden ocakları için verdiği önerge AKP'li vekillerin parmakları ile rededildi. Onların bu çoğunluğunca, CHP'li olarak biz ne yapmak istersek isteyelim, hep engelleniyor. Bir arkadaşımız gencecik iki tane çocuğu var, genç bir karısı dul kaldı. Bütün bunların olmaması sağlanabilirdi. Çünkü bu kaza değil, bağıra bağıra geliyorum diyen bir ihmaller zincirinin ve yetkililerin bunlara kulaklarını tıkamasının neticesidir" dedi.
CHP'li Vekil ardından madende ölen işçilerden Hasan Akkaş'ın yakınları ile Dursun Demircan'ın eşi Figen Demircan'ı da ziyaret etti, başsağlığı diledi.

EA(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)