Mesut MADAN/BURDUR, () - CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Türkiye'nin bir devlet kriziyle karşı karşıya geldiğini belirterek, "Geçmişte de birtakım sıkıntılar, tartışmalar, olumsuzluklar yaşadık ama hiçbir dönemde siyasi çekişmeler ülkeyi devlet krizinin eşiğine getirmemişti. Anayasa'dan kaynaklanan yetkilerini kullanan kurulların yetkileri iktidar tarafından gasp edildi ve işlevsiz hale getirildi" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla Burdur'a geldi. Keskin, basın toplantısı yapacağı CHP il binasının önünde kalabalığın birikmesi üzerine, balkona çıkarak partililere seslendi. Keskin, burada yaptığı konuşmada, "Başbakan koltuğunda oturan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Anadolu'nun değişik yerlerinde dolaşarak, bozuk plak gibi karşıya saldırarak, en iyi savunma saldırıdır taktiğini izleyerek, toplumda yeni gerilimlerin oluşmasına neden oluyor" dedi.
DEVLET KRİZİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili olarak Keskin, ayrıca şunları söyledi:
"Olayları çarpıtabilmek, gerçekleri gizleyebilmek için sürekli yalan söylüyor, çırpındıkça da batıyor. Türkiye bir devlet kriziyle karşı karşıya geldi. Geçmişte de birtakım sıkıntılar, tartışmalar, olumsuzluklar yaşadık ama hiçbir dönemde siyasi çekişmeler ülkeyi devlet krizinin eşiğine getirmemişti. Anayasa'dan kaynaklanan yetkilerini kullanan kurulların yetkileri iktidar tarafından gasp edildi ve işlevsiz hale getirildi."
DEMOKRATİK DEPREM
Adnan Keskin, "Savcılar yapacakları operasyonlarda güvenlik güçlerine söz geçiremiyor. Başbakan ve iktidar ise yaşanan olumsuzlukları Türkiye'nin gündeminden düşürmek için, yargıyı tamamen yürütmenin emrine alacak yasal değişiklikler yapıyor. Bir gecede 2 bine yakın güvenlik gücü mensubu görev yerlerinden başka yere tayin ediliyor. Ülkenin aydınları, yazarları, çizerleri cezaevinde yaşam boyu mahkumiyete tabi tutuldukları, hapsedildikleri için gün geçirmekte zorlanırken, kaçma kuşkusuyla tahliye edilmezken; bakan çocukları, onlarla beraber hileli işler yapan yabancı uyruklu bir kişi, izine çıkan bir hakimin görevden ayrılmasından sonra 'kaçma kuşkusu yok, kanıtları yok etme kuşkusu yok' diye tahliye ediliyor. Böyle bir karanlık süreçten geçiyoruz. 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu demokratik depremi gerçekleştireceğiz" diye konuştu.
İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ
Keskin, konuşmasının ardından Burdur CHP'nin 'iktidar yürüyüşü' adını verdiği parti il binasından Köprübaşı mevkiine kadar düzenlenen yürüyüşe katıldı. CHP il yöneticileri ve partililerin bulunduğu yürüyüşte, yaklaşık 300 civarında kişi yer aldı.

MM(SU/CK) (FOTOĞRAFLI)