CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Murat Karayalçın, seçim çalışmaları ve partisinin Van adaylarına destek vermek için kente geldi. Parti binasında açıklamalarda bulunan Karayalçın, Türkiye'de son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili "Aslında bu yaşanan devlet krizi değildir. Yaşanmakta olan yürütme krizidir" diye konuştu.
Van'a 2 günlük ziyaret için gelen CHP PM Üyesi Murat Karayalçın, ilk olarak CHP il binasında partililerle biraraya geldi. Burada açıklamalarda bulunan Karayalçın, Van'daki adaylara destek vermek için geldiğini söyledi. CHP olarak Türkiye'nin her yerini dolaştıklarını belirten Karayalçın, "Her yerde CHP'ye yerel yönetim modeli itibariyle ve daha da önemlisi Türkiye'de yaşanan bu kriz itibariyle çok büyük ilgi var. Aslında bu yaşanan devlet krizi değildir. Yaşanmakta olan yürütme krizidir. Yargı, yönetim ve yürütme erklerinin yürütme alanında yaşanan bir krizdir. Bir laf vardır. 'Diken nereye battıysa, dikeni ordan çıkaracaksın'. Diken yürütmeye battı. Bir yürütme zaafıyla, becereksizliğiyle, yolsuzluğuyla, usulsüzlüğüyle karşı karşıya bulunmaktayız. Dikeni ordan çıkaracağız. Ve CHP'nin iktidar sürecini oradan başlatacağız" diye konuştu.
Karayalçın ve beraberindeki Van İl Başkanı Cemal Şen, CHP seçim ofisine geçerek partililerle biraraya geldi. Karayalçın ve beraberindekiler daha sonra Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ı ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı makamında ziyaret etti.

GÖ(FE/CK) (FOTOĞRAFLI)