İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ CHP İl Kadın Kolları üyesi bir grup kadın, Anneler Günü nedeniyle Kandıra 2 No’lu Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda yatan kadın mahkumları ziyaret ederek, çiçek verdi.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay ve beraberindeki CHP üyeleri, 2 No’lu Kadın Açık Cezaevi’ne giderek burada yatan kadın mahkumlara Anneler Günü ziyaretinde bulundu. Ellerinde beyaz ve kırmızı karanfillerle ziyarete giden CHP’liler, Adalet Bakanlığı'ndan izinleri olmadığı için kadınların bulunduğu koğuşlara giremedi. CHP’li kadınlar savcıdan aldıkları izinle kadınların odalarına konulmak üzere ellerindeki çiçekleri cezaevi görevlilerine teslim etti.
Her kadın ve her annenin kendileri için önemli olduğunu söyleyen CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Atalay, "Cezaevlerinde kader mahkumu olsa da anne olanlar da var aralarında. Biz halkın içinde arasında projeler yapmaya kararlıyız. Bu yaklaşımla ziyaret ettik. Adalet bakanlığı içeriye girme izni vermedi. Savcılıkla yaptığımı görüşmede kapıdan çiçek bırakmaya izin verildi. Halkla bütünleşmek için projeler üreteceğiz. Kadın mahkumları orada olduğu için bir isyanda var içimizde. Kadınları oraya düşüren hayat koşullarına dikkat çekmek istedim. Her kadın, her anne bizim için değerlidirö ifadelerine yer verdi.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)