CHP Rize Belediye Başkan adayı İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mine Orhon, düzenlediği mitingle seçim çalışmalarını başlattı. Miting alanına gelirken bir kişinin kendisine, 'Allah belanı versin' dediğini anlatan Orhon, "Siyasi görüşü ne olursa olsun bir insana, 'Allah belanı versin' demek için nasıl bir zihniyete sahip olmak lazım? Bu insanlığa, dine sığar mı?" dedi.
Tuzcuoğlu Memişağa Belediye Parkı'nda düzenlediği mitingle seçim çalışmalarını başlatan CHP Rize Belediye Başkan adayı Mine Orhon, partililere hitaben yaptığı konuşmada Rize’nin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi. Mine Orhon, “Maalesef Rize’nin halkının ve doğasının hak ettiği kentsel gelişime ulaşamadığını, çok kötü çarpık kentleşme olduğunu gördüm. Rize maalesef göç alan değil göç veren bir şehir haline gelmiş. Rize’nin kentsel gelişimini sağlaması gerekiyor. Bu alanda projeler geliştireceğiz” diye konuştu.
Konuşması sırasında alana gelirken bir kişinin kendisine, 'Allah belanı versin' dediğini anlatan Orhon, "Bir anlam veremedim, kendisini selamladım geçtim. Ben buraya hizmet etmek için geldim. Siyasi görüşü ne olursa olsun bir insana, 'Allah belanı versin' demek için nasıl bir zihniyete sahip olmak lazım? Bu insanlığa, dine sığar mı? O da benim kabulüm. Her türlü eleştiriye açığım. Bana oy verirsiniz, vermezsiniz. Ama bu seçim kampanyası seviyeli olsun. Rize halkına yakışır bir şenlik havasında geçsin” diyerek konuşmasını tamamladı.