TRABZON'da, CHP Vakfıkebir Belediye Başkanı aday adayı emekli hemşire Sevcihan Pank, partisinin ilçe için erkek aday göstereceğini öğrenince, sosyal paylaşım sitesinde takma bıyıklı bir fotoğrafını paylaşarak kararı protesto etti.
Yaklaşan yerel seçimler öncesi CHP’den Vakfıkebir İlçe Belediye Başkanlığı’na aday adayı olan Sevcihan Pank, partisinin erkek aday göstereceğini öğrenince, protesto için Facebook'taki sayfasında takma bıyıklı fotoğrafını paylaştı. Pank, fotoğrafa da, 'Bayan olarak belediye başkanlığı adaylığımı onaylamadıkları için ben de bıyık bırakıp tekrar karşınızdayım. Artık engel kalmadı!' diye yorum ekledi.
'İLÇEME HİZMET ETMEK İSTEDİM'
"İl ve ilçe başkanının başka aday göstermesi beni çok rahatsız etti" diyen Pank, "Ben CHP’liyim ve hep CHP’li olarak kalacağım. Böyle olunca CHP’de kadınlara yer verilmediği olgusu oluşuyor. Gerekçe kadın olmam mı, anlamış değilim. İlçeme hizmet etmek istedim. Ancak kadın olduğum için beni kabullenemediler. Madem kadın olduğum için aday gösterilmiyorum ben de bıyık takayım dedim" ifadelerini kullandı.
'PARTİMİZ BAŞKA İSİME KARAR VERDİ'
CHP Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan ise partilerinin kadınlara fazlasıyla yer ve öncülük veren bir parti olduğunu belirterek, "Aday adayı oldu arkadaşımız ama partimiz başka isimde karar kıldı. Kendisiyle görüştük, durumu anlattık. Kendisini başka alanlarda değerlendirmek istediğimizi söyledik" diye konuştu.