YALOVA’da 1 Haziran'da yenilenen seçimlerin ardından Belediye Başkanı seçilen CHP’li Vefa Salman’a ilk resmi ziyareti CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce yaptı. İnce, Beşiktaş Belediyesi Bando Takımı ile karşılandı.
Yalova Belediyesi binası önünde İnce’nin yapacağı ziyaret nedeniyle resmi tören düzenlendi. Belediyenin tören kıtası İnce’yi selamlarken Beşiktaş Belediyesi Bando Takımı da törende hazır bulundu. İnce, Yalova’nın seçimlerde onurlu bir duruş sergilediğini söyledi. İnce’yi karşılayan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, seçimlerin kahramanının İnce olduğunu belirtti. Salman, "Bugün bu makamda CHP’den seçilmiş Vefa Salman oturuyorsa eğer bunun birinci derece kahramanı, komutanı sayın Muharrem İnce'dir. O olmazsa olmazdı. Bunu hepinizin bilmesini istiyorum" dedi.
İnce, kendisine yapılan jestten mutlu olduğunu anlatırken, Yalova’da adaletin yerini bulduğunu söyledi. İnce, şöyle dedi:
"Yalova’da hak, adalet, vefa yerini buldu. Tabii ki aday adaylığı süresince değiştirme şansımız vardı. Şimdi biz seçmedik, artık millet seçti. 5 sene değiştirme şansımız da yok. Bakacağız vefalı mı değil mi, onu sonra göreceğiz. Ben adaylığında kefil olmuştum, belediye başkanlığına da kefilim. Hiç merak etmeyin. Eminim iyi yapacaktır. Allah mahcup etmesin, Allah başarılı kılsın. Bizim milletvekili olarak yapacağımız iş belediye başkanlarına yardımcı olmaktır. Onların Ankara’daki işlerini diğer belediye, bakanlıklarla ilişkilerinde onlara elimizden geldiği kadar yardımcı olmaktır görevimiz. İlla CHP’li olması gerekmiyor. Başka partili de olsa belediye başkanlarımıza yardımcı olmak milletvekillerinin görevidir zaten. Sayın Belediye Başkanımız çok iyi işler yapacaktır. Yalova’nın bu dik duruşu, onurlu duruşu karşısında, Yalova’nın diz çökmeyişi karşısında benim duygulandığım gibi belediye başkanımız da sizler de duygulandınız. Gerçekten Yalova insanı, onurlu bir duruş sergiledi."
Hiç kimseye kin ve kırgınlığı olmadığını belirten Muharrem İnce, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ve Yakup Koçal ile görüşmeye hazır olduğunu, Yalova’da bütün siyasi partilere ziyarette bulunacaklarını söyledi. Başkan Salman, İnce’ye bir teşekkür plaketi, çiçek ve özel yaptırılan bir tablo hediye etti. Başkan Salman’ın makamına geçen İnce, "Hayırlı- uğurlu olsun. Allah mahcup etmesin. Emeğiniz yerini buldu. Adalet yerini buldu. Başarılar diliyorum. Yalova’yı tanıyan birisiniz, eminim ki Yalova’nın bütün dokularını kucaklayacaksınız" dedi.
Belediye Başkanhı Salman, Yalova’da ötekileştirme, ayrımcılık, adına her şeyi geride bıraktıklarını anlatırken, vaatlerin yerine getirilmesi için çalışacaklarını anlattı.
 
SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)