"MECLİS'TE AÇIK ARA ÖNDEYİM"
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Antalya programı kapsamında Kumluca'daki mitingden sonra Kemer'de partisinin belediye başkan adayını tanıttı. Partisi tarafından Çınarlı Kavşak'ta düzenlenen mitingde halka hitap eden İnce, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Mustafa Akaydın ve Kemer Belediye Başkan adayı Umut Güneş ile birlikte seçim otobüsüne çıktı.
Kalabalık bir gruba seslenen Muharrem İnce, Ak Parti iktidarını eleştirerek, "Herkese söylüyorum, a benim tahtı yarim, gönlümün bahtı yarim, cebinde el izi var, seni kim soydu yarim? Kim soydu? Bu memleketi kim soydu? Müslüman haram paraya el sürmez diye, birde yanına para sayma makinesi koyuyorlar. Bu memleketi 60 sene acemi papaz gibi soydular, şimdi usta papaz gibi soyuyorlar" dedi.
3-Y'NİN YANINA 2-Y DAHA EKLEDİLER
Ak Parti'nin, 'yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları bitireceğiz' sloganıyla geldiğini belirten İnce, şöyle dedi:
"Bunlar, 3-Y'yi katmerlendirdiler, yanına bir de 2-Y eklediler. 'Yalanı ve yüzsüzlüğü' eklediler. Anadolu toprakları, 1071'den bu yana böyle yüzsüz ve böyle yalancı görmedi. Hatta şu gezegen, barutun, pusulanın, buhar makinesinin icadından bu yana böyle yüzsüz görmedi. Suçüstü yakalanmışsın. Oğluyla telefonla konuşuyor ve 7 dakikada derdini zor anlattı. Ömrünü yedi. Kazık kadar kocaman adam, ufak olsa onu cami avlusuna bırakacak. Bakanın oğlu öyle mi? Bir dakikada anlıyor."
'BUNLARI ELVEDACI YAPARIZ'
"Ey aziz milletim, dünyanın en güzel ve her şeyi sende ama peki sen neden yoksulsun" diye soran Muharrem İnce, vatandaşların bu soruyu kendilerine sormalarını istedi. CHP'li İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çünkü bu milleti soyuyorlar, din duygularıyla kandırıyorlar. Diktatörlük kurmak istiyorlar. Gün geliyor jinekolog oluyor, mimar oluyor, diyetisyen oluyor, öğretmen oluyor. İstanbul'da Adnan Şenses'ci oluyor, Diyarbakır'da ise Şivan Perver'le düet yapıyor. Antalya'ya geliyor, şehit babası oluyor. Barzani'nin yanında eşbaşkan oluyor. Esad'cı oluyor ama kavga edince de fesatçı oluyor. Ha gayret vatandaşım, biraz sabredersek ve biraz çalışırsak, biz bunları elvedacı yaparız."
DİKKATLİ OLMAM LAZIM
Konuşması sık sık sloganlarla kesilen İnce, biraz dikkatli olması gerektiğini, zira hakkında en fazla dava açılan milletvekili olduğunu belirtti. Hakkında açılan 100'ün üzerinde davayla açık ara önde gittiğini kaydeden İnce, şunları söyledi:
"Kamer Genç herhalde ikinci sırada geliyor. Ama ben açık ara öndeyim. Meclis'te kampanya başlattım ve milletvekili arkadaşlarıma, 'Bunlar parayı çok seviyor, ne istiyorlarsa verelim ve yeter ki çalmasınlar' dedim. Pişmaniye, fındık, tatil imkanı, öküz ve saman, taş kömürü veren arkadaşlarımız oldu. Ben de 'Ücretsiz fizik dersi vereyim' dedim. En cimrisi Sivas milletvekili Malik Ejder Özdemir çıktı. 'Ben onlara günahımı vermem' dedi. Gitmişler bana dava açmışlar. Çalmadıysanız telefon kayıtlarını çıkarın. Ne konuştuysan o kayıtları çıkarırsın, belli olur."

YK(SU/ESM) (FOTOĞRAFLI)