Buket YETİŞSİN/DİDİM (Aydın), () - CUMHURİYET Halk Parti (CHP) Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sert bir dille eleştirip, “Bu uzun adam her şey oluyor ama bir Atatürkçü bir de adam olamıyor” dedi.
CHP'li Milletvekili Muharrem İnce’yi, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Aydın’ın Didim İlçesi’nde, partisinin ilçe başkanı Gökmen Karataş, CHP Didim Belediye Başkan Adayı Deniz Atabay ile çok sayıda partili karşıladı. Burada partilileri seslenen İnce, Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye yüklendi. Konuşmasına Atatürk’ten helallik alınması gerektiğini ifade ederek başlayan İnce, “Dinimizin, inancımızın gereğidir, anamızdan babamızdan helallik almak. İnşallah hepimize nasip olur ama sadece anamızdan babamızdan helallik almak yetmez. Bizim şehitlerimizden ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten de helallik almamız lazım. Bu uzun adam şehitlerimize 'kelle', Atatürk ile İsmet İnönü’ye 'iki ayyaş' dedi. Onu bu 30 Mart’ta sandığa gömelim ki Atatürk’ten helallik alalım” diye konuştu.
'EŞEK YÜKÜ DEĞİL KAMYONLA ÇALDILAR'
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da değinen İnce, “Eşek yüküyle çaldılar” demiştim, bundan vazgeçtim. Eşek 900 kilogram taşıyamaz. Kamyonla çaldılar kamyonla. Bir daha gelirlerse trenle çalarlar. Kayınço, enişte, çok para var bu işte. Kafa bu kafa. Cumhuriyet değerlerine nankör, vatandaşın sorununa bakarkör, devletin malına bonkör, millete de diktatör oldu bu” dedi.
'FİTRELERİNİZİ BUNA VERİN DİYE HESAP AÇACAĞIM'
“Bunlar parayı çok seviyor” diyen İnce konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu nedenle, 'Bir kampanya başlatayım' dedim. Ancak, toplanıp, 5’er 5’er dava açtılar. 15’er bin liralık dava gene geldi. 6 kişi daha dava açmış. 'Allah gözünüzü doyursun' dedim. Ama bu ülkede adalete yine de güveniyorum. Devam etsinler açmaya. O Recep de açıyor dava arada. Ama ona hiç kaybetmedim. O Recep’e kaybedersem ne yapacağım biliyor musunuz? 'Ramazan ayı geliyor, fitrenizi, zekatınızı buna verin' diye hesap numarası açtıracağım.”
'AKP YANDAN ÇIKMIŞ ALTINCI PARMAK GİBİDİR'
Muharrem İnce, konuşmasının sonunda kendisini dinleyenlere, “Eski partini bırak da gel. Okunmuş mektuplarını yak ta gel. Türkiye, ne halde bak da gel. Altı oku yakana tak da gel. Ampulü patlat da gel” sözlerini yüksek sesle tekrarlattı.
Geçmişte diğer partilerle de rakip olduklarına, ancak düşman olmadıklarına dikkati çeken İnce, Türkiye’deki siyasi partileri bir elin parmaklarına benzetip, “Biri başparmaksa diğeri işaret parmağıdır ama bu AKP yandan çıkmış altıncı parmak gibidir. Bunlar farklı, bunlar bu bünyeye ters. Bunlar tabeladan TC’yi indiriyor. Andımız’ı yasaklıyor. Bayrak şiirini bırakıyor. Sonra bir gün geliyor, bu uzun adam bir gün sağcı oluyor, bir gün solcu. Bir gün papaz elbisesi giyiyor ondan sonra muhafazakar oluyor. Ya bir gün gidiyor Şivan Perver ile düet yapıyor, sonra İstanbul’a geliyor Adnan Şenses’çi oluyor. Edirne’ye gidiyor, şehit babası oluyor, Barzani’nin yanında eşbaşkan oluyor. El Kaideci oluyor, El Nusracı oluyor. Sık dişini Didim, bunları elvedacı yapalım elvedacı. Bu uzun adam her şey oluyor ama bir Atatürkçü bir de adam olamıyor” diye konuştu.

BY(AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)