İNCE: CUMHURİYETÇİLERLE, ÇAKMA CUMHURİYETÇİLER

Cumhuriyet Meydanı’nda gazetecilere açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet Yürüyüşü’nün yoğun katılımla gerçekleştiğini ifade etti. Yalova Belediyesi tarafından yapılan Büyük Bayrak Yürüyüşü’nden daha fazla kişinin Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katıldığını söyleyen İnce, “Bugün bütün Yalovalılara, bütün Atatürkçülere, cumhuriyetçilere, yurtseverlere çok teşekkür ediyorum. Yalova’da cumhuriyetçilerle, çakma cumhuriyetçilerin farkını gösterdiler. Hiçbir devlet olanağı olmadan insanlar bize destek oldular. Gerçekten minnettarım Yalovalılara. Böyle bir yürüyüşü tahmin ediyordum ama 3’e mi katladılar, 5’e mi katladılar, 15’e mi katladılar doğrusu ben de bunun farkında değilim ama 11 yıldır milletvekiliyim bugün gurur duydum. Atatürk’ün kentinde, Atatürk’ün çocukları, İsmet Paşa’nın çocukları, cumhuriyetin temsilcileri bugün bir destan yazdılar. Ben bugün CHP’lilerle, Yalovalılarla, bize destek veren diğer siyasi partilerle, sivil toplum örgütleriyle, cumhuriyetçiler, Atatürkçülerle, yurtseverlerle gerçekten gurur duydum” dedi. İnce sözlerine şöyle devam etti:

"SIRADA ANKARA VAR, TÜRKİYE VAR"

“Çakma bir takım organizasyonlarla bu işler olmaz. Cumhuriyetine sahip çıktı bugün Yalova. Yalova’da bugün bu iş bitmiştir. Sırada Türkiye var. Bakın arkadan da Ankara havası çalıyor. Bence sırada Ankara, İstanbul, İzmir var. Zaten İzmir’de sorun yok. Hiç merak etmeyin aydınlık günler bizimdir. Aydınlık, karanlığı her zaman yenecektir. Ben arkadaşlarımla her zaman gurur duydum. Ben Yalovalılarla gurur duydum. Ben onları hiç mahcup etmedim. Onlar da beni mahcup etmedi. Yürü dediğimde yürüdüler, koş dediysem koştular. Andımızı kaldıranlar. Türkiye Cumhuriyeti ibaresini silenlere, Türk ordusunu dağıtanlara Atatürk’ün kenti Yalova bir büyük ders verdi. Umarın bu dersi bütün Türkiye’de vereceğiz.”

İnce yaptığı açıklamanın ardından partililerle vedalaştı. Bu esnada Ankara Havası eşliğinde oynadı. Partililerle vedalaşan İnce, makam aracına binerek Ankara’ya hareket etti.