İZMİT (Kocaeli), () - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Derince Limanı'nın özelleştirilmesi  ve burada ihaleyi alan firma tarafından denize 5 milyon metreküp dolgu yapılacağı haberleriyle ilgili olarak  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi.
Hurşit Güneş soru önergesinde, 1904 yılından bu yana faaliyet gösteren 300’e yakın işçi, 150 memur ve güvenlikçinin çalıştığı TCDD’ye ait olan Derince Limanı'nın 39 yıllığına işletme hakkının verilmesi yöntemi ile özelleştirildiğini hatırlatarak,  limanı alan firmanın, limanı büyütmek için 5 milyon metreküp deniz dolgusu yapacağı bilgilerinin geldiğini belirtti.  Derince Limanı ihalesinde iş güvenliği, taşeronlaşma, İzmit Körfezi'nin doldurulmasının çevreye etkileri, bölge halkının talepleri ve özelleştirmenin ekonomiye etkileri konusunun muğlak olduğunun altını çizen Güneş şu soruları yöneltti:
"1. İhale şartnamesinde iş güvenliği ve sağlığı ile ilgili ne gibi hükümler vardır? 2. İhale şartnamesinde taşeronlaşmanın önüne geçmek için hükümler mevcut mudur? 3. Deprem bölgesi olan ve çevre kirliliğinin yoğun olduğu Kocaeli’de İzmit Körfezi’nin bu ve benzeri projelerle dolduruluyor olmasının çevreye zararları araştırılmış mıdır? ÇED Raporu alınmış mıdır? 4. Bölge halkının İzmit Körfezine dolgu yapılmasına karşı büyük tepkisi vardır. Bu konu bölgede yaşayan vatandaşlarımızla görüşülmüş müdür? 5. Özelleştirilen limanlarda yaşanan denetim sorununu aşmak için projeleriniz var mıdır? 6. Derince limanı özelleştirmesi ile birlikte deniz ticaretinin tamamen kamunun elinden çıkmasının ekonomiye etkileri araştırılmış mıdır?"