İZMİR’in Balçova İlçesi’nde, Teleferik Altı Piknik Parkı’nın açılışına katılan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, iktidarın her yeri F tipi cezaevi ile donattığını, içlerinin de yurtsever ve aydınlar ile doldurulduğunu öne sürdü. Günaydın, “Tabii bu F tipi cezaevlerinin hepsini yıkmayacağız. Kimisi lazım olacak” dedi.
Balçova Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliği çerçevesinde Teleferik Altı Piknik Parkı’nın açılış töreni yapıldı. Törene CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP’li Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Gazeteci ve Yazar Uğur Dündar ile çok sayıda partili katıldı.
Törende konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, İzmir’in köy gibi kaldığı söylemenin AK Parti tarafından ortaya atıldığın belirtti. İzmir’in doğayla birlikte gelişimini sürdürdüğünü söyleyen Günaydın, “Onların kentten anladığı yeşili yakmak ve yıkmak, betonlar yapmaktır. Oysa CHP ise doğayla uyumlu yaşamayı öne alan bir Türkiye vadediyor. Tek adam rejimine ve diktaya hayır diyenlerin partisiyiz, yeşili rant kapısı olarak görmeyen bir partiyiz” dedi.
“CHP İKTİDARIYLA F TİPİLERİ YIKILACAK”
İktidarın her yeri F tipi cezaevi ile donattığını, bunların yurtsever ve aydınlar ile doldurulduğunu söyledi. CHP iktidarında F tipi cezaevlerinin yıkılacağını belirten Günaydın, “Tabii bu F tipi cezaevlerinin hepsini yıkmayacağız. Kimisi lazım olacak. Adil yargılamadan geçerek onların orada gün saydıklarına tanık olacağız” diye konuştu.
Teleferik Altı Piknik Parkı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın ve Gazeteci Yazar Uğur Dündar tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.
“AK PARTİ’NİN YAPTIĞI GAZ ALMADIR”
Açılış ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Yardımcısı Günaydın “Bizim sandığımızda bütün üyeler oy kullanır. Sandıktan çıkan da belediye başkanı olur. AK Parti’nin kurduğu sandıkta ise sadece AK Partili yöneticiler oy kullanır. Sandıktan çıkanın zerre kadar oyu yoktur. Sandıktan 20’inci bile çıksanız belediye başkan adayı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanır. AK Parti’nin yaptığı gaz alma sandığıdır. AK Parti’de tek irade Başbakan Erdoğan iradesidir” diye konuştu.
“CHP ORTAK AKLI ÇALIŞTIRIR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adaylığı üzerine değerlendirme yapan Günaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Genel merkeze yönelik belediye başkanlığı adaylık başvurusu Yüksek Seçim Kurulu takvimine kadar açıktır. Kim belediye başkanı olacak telaşında değiliz. Amacımız ülkeyi nasıl yönetiriz, onun telaşındayız. CHP’de birisi emreder ona herkes uyar diye bir şey yoktur. CHP ortak aklı çalıştıran ve demokraktik yollarla çalışan bir partidir.”
24 BİN METREKARE ALANDA AÇILDI
Balçova Belediyesi tarafından sürdürülen çevre düzenlemesi ve rekreasyon çalışmaları çerçevesinde, Teleferik Tesisleri altında bulunan Orman İçi Piknik Alanı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin karşısındaki 24 bin metrekare alanda hizmete açıldı. Piknik alanında bir kafeterya binası, seyir terası, üç tuvalet binası, iki yapay dere ve süs havuzu, çocuk oyun alanı, piknik masaları, mangal bölümleri ve iki otopark bulunuyor. Güvenlik kulübesi bulunan piknik alanı ayrıca Balçova Belediyesi’nin hizmete açarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne devrettiği MOBESE kameraları tarafından izleniyor.