“ALNIMIZ AÇIK, BU HARAMİLERDEN KORKMUYORUZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Marmaris Belediye Başkanı ve 3’üncü dönem CHP adayı Ali Acar’ın seçim ofisinde vatandaşlara seslenirken, internete düşen ses kayıtlarına değindi. İktidarın medyayı tamamen kontrol altına almak istediğini vurgulayan Günaydın, " Bunlar gazeteler ile medyayı kontrol altına alabilirler ama, bizim halkla buluşmamızın önüne engel koyabilecek güç var mı? Yok. Etrafımızda koruma polisleri yok. Alnımız açık bu haramilerden korkumuz yok. Biz halka beraber olduğumuz sürece kendimizi iyi hissediyoruz. Onlar bir yere mitinge gitmeden önce 3 bin polis gönderiyor. Allah kimseye bu duruma düşürmesin. Onun düştüğü durum içler acısıdır” dedi.
“ONLARIN YANLARINA KOYMAYACAĞIZ”
Başbakan ve Adalet Bakanı ile ilgili ses kayıtlarına göndermede bulunan Günaydın, “Başbakan, Adalet Bakanı’na ’şu dosyada bu insan mahkum olsun’ diyor ve bir şekilde bu kamuoyuna yansıyor. Onlarda azıcık onur olsaydı istifa ederlerdi. Tüm bunların üstüne bu emirleri veren ’bendim’ dedi. Bu sözlerden sonra yapılanları yanlarına koymayacağız. Sadece Alo Fatih deseydi, televizyonların yayın akışına müdahale etseydi, CHP’nin sesini kesmeye çalışarak keşke bunlarla sınırlı kalsaydı. Çete üyelerinin evlerinden dolarlar fışkırıyor" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın yolsuzluk e rüşvet operasyonunun yapıldığı 17 Aralık günü, oğlu Bilal ile üç kez konuştuğunu hatırlatan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Oğlunu gün içinde üç defa arayarak ’paraları eritemediniz mi’ diyor. Oğlan, kalan paranın 30 milyon Avro yani 100 milyon liraya yakın olduğunu söylüyor. Urla’da kaçak villa dikiliyor. Rıza Zarrab’ın uçağı ile Umre’ye gidiliyor. Bakan’ın koluna 700 bin lira değerinde saat takılıyor. Bunlar bildiklerimiz. Bir de bilmediğimiz neleri götürdüler kim bilir. Bizlerin cebinden kazanılan paralarla bunları yaptılar. Bu memleketin milyonlarca emeklisi geçinemiyor, işsizi iş bulamıyor ve ev kadını çorbasını kaynatamıyor. Siyaseti zenginleşme aracı olarak kullananlar bunu uygulamışlar ve bu ortaya çıkmış. Bizler de CHP olarak tek görevimiz hepsini silip süpürmek için çalışmaktır."

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), () -

AG(İÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)