CHP Konak İlçe Gençlik Kolları’nın başlattığı 'İzmir’den Van’a Yardım Eli' kampanyası kapsamında toplanan kışlık kıyafet ve erzak yardımı Fuar Lozan Kapısı’ndan Van’a yola çıkarıldı.
Bir kamyon kışlık kıyafet ve erzak yardımı toplayan CHP Konak İlçe Gençlik Kolları üyeleri, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, STK başkanlarının katılımıyla bir tören düzenlendi. Kısa bir sürede 250 koli kıyafet 100 koli erzak toplayan CHP’liler adına bir konuşma yapan CHP Konak İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kemal Özdönmez, “Van’da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremin ardından depremzedelerin yaraları hala sarılmadı. Seslerini her seferinde duyurmaya çalışan depremzedelere zamanında verilen sözler hala tutulmadı. Bizlere çadırlar, konteynerler verdik, TOKİ’ler yaptık diyorlar. Van’a yapılan yardımlara bir de ÖTV ve KDV darbesi eklendi. Van’da yıkılan binaların yerine prefabrik ev, okul, yurt yaptırmak isteyenler yüksek fiyatta vergilere maruz bırakıldalır. Yurt yaptırmak isteyenin karşısına yüzde 18 KDV çıkıryor. Karavan bağışlamak isteyenin karşısına ise yüzde 171 vergi çıkıyor. İnsanlar yardımdan uzaklaştırılıyor. Van’da çocuklar üşürken, insanlar hastalanırken, bakımsızlıktan dolayı vatandaş can verirken kendilerine değil de Suriyeli mültecilere tanınan haklar onları bir kez daha yaktı. Kendi milletine tanımadığı olanakları başka ülkenin vatandaşlarına tanıyan iktidar partisi yaptıklarıyla gurur bile duyuyor. Şimdiye kadar üzerinden bir sene geçti ve bizler hayatın daha da kötüye gittiğinin farkındayız. İzmir’in güneşi Van’ı ısıtsın ve farkındalık yaratmak istiyorum” dedi.
CHP İl Başkanı Ali Engin ise “Deprem doğal bir afet. Dayanışma içinde zor gün sınavı veriyoruz. Ama aynı sınavı hükümet veremiyor. Çadırlar yandı, zararlar karşılanmadı. Afet yaşandığında başbakan ve bakan boy gösteriyor. Sonra bir daha ortaya çıkmıyorlar. Bu küçük çabanın güneş olacağına inanıyorum. Ne gerek varsa biz CHP olarak ordayız. Yeni bir iktidar lazım. 11 yıllık sorunlarımızı çözmek mümkün” dedi.