CHP eski İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 2011 yılında MHP’lilere yönelik kasetlerle ilgili yaptığı değerlendirmede "Başbakan Erdoğan’a bağlı istihbarat örgütü tarafından yapıldığını düşünüyorum" demesi üzerine hakkında açılan tazminat davasında Başbakan Erdoğan 10 bin lira ödemeye mahkum oldu. Ersin’in temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay kararı bozdu. Davanın yeniden görüleceğini belirten Ersin, "Şimdi yolsuzluk operasyonuyla sarsılan iktidar, benim iki yıl önce söylediklerimi söylüyor. O zaman suçtu da şimdi değil mi?" dedi.
CHP İzmir eski Milletvekili Ahmet Ersin’in, 24 Mayıs 2011 tarihinde MHP’li bazı yöneticilerin internet ortamında yer alan uygunsuz görüntülerine ilişkin milletvekilliğinin son günlerinde yaptığı değerlendirme, başına dert oldu. Ersin’in, "Kasetlerle ilgili çalışmaların Başbakan Erdoğan’a bağlı istihbarat örgütü tarafından yapıldığını düşünüyorum" demesi üzerine Başbakan Erdoğan dava açmıştı.
Başbakan Erdoğan, Ankara 24’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davada, Ersin’den 20 bin lira manevi tazminat talep etmişti. Mahkeme, Ersin’in Başbakan Erdoğan’a 10 bin lira manevi tazminat ödemesine hükmetti. Yeniden aday gösterilmeyen ve milletvekili emekli maaşıyla geçinen Ersin, temyiz için kararı Yargıtay’a taşıdı. Başbakan’ın avukatı, temyiz kararından önce icra takibi başlattı. Ersin, teminat mektubu vererek, icrayı durdurdu.
Yargıtay, Ankara 24’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını bozdu. Bu karara sevinen ve davanın yeniden görüleceğini belirten Ersin, iki yıl önce iktidarın kasetlere göz yumduğunu, şimdi yolsuzluk operasyonuyla bumerang gibi kendilerini vurduğunu öne sürerek, şöyle konuştu:
"Ben iki yıl önce bu kasetlerin anayasal suç olduğunu ve Başbakan Erdoğan’a bağlı istihbarat örgütü tarafından yapıldığını düşündüğümü söyledim. Şimdi yolsuzluk operasyonuyla sarsılan iktidar, benim iki yıl önce söylediklerimi söylüyor. O zaman suçtu da şimdi değil mi? O zaman göz yumdular, ses çıkarmadılar, çünkü yaratılan korku ortamı işlerine geldi. Ancak bumerang gibi onları vurmaya başladı. İki yıl önce beni haksız bulan hakim emekli oldu. Dava, aynı mahkemede görülecek. Kararın lehime çıkacağını düşünüyorum, umutluyum."