ADANA, () - CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Karataş Kapalı Kadın Cezaevi 2'nci Müdürü M.A.K.'nın cinsel saldırı suçundan yargılanırken, beraat etmesinin cinsel tacizi meşrulaştırdığını öne sürüp, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yazılı olarak cevaplaması için TBMM'ye verdiği soru önergesinde cezaevlerinde cinsel saldırıların neden önüne geçilemediğini sordu.
Demirçalı, TBMM Başkanlığı'na Bakan Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde kadına yönelik cinsel ve fiziksel şiddet vakalarının son yıllarda utanç verici boyutlara ulaştığına dikkat çekti. 2014'ün sadece ilk 5 ayında en az 120 kadının şiddete maruz kaldığını, şiddet mağduru kadınların çoğunun emniyet güçlerine suç duyurusunda bulunduğu halde cinayete kurban gittiğini belirten Demirçalı, "Kadınların maruz kaldığı şiddet sokaktan, koruma ve kontrol altında oldukları cezaevlerine kadar uzanmaktadır" dedi.
Ak Parti Hükümeti'nin kadınların maruz kaldıkları cinsel ve fiziksel şiddeti devlet eliyle meşrulaştırdığını öne süren ve son olarak Adana'nın Karataş İlçesi'ndeki Kadın Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu G.A.'nın Cezaevi 2'nci Müdürü M.A.K.'nın cinsel tacizine maruz kaldığını, müdürün açığa alınması gerekirken aynı unvanla Osmaniye'nin Toprakkale Açık Cezaevi'ne tayin edildiğini belirtti.
Hakkında cinsel saldırı suçundan dava açılan ve tutuksuz yargılanan M.A.K.'nın kesin ve inandırıcı delil bulunmadığı gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde beraat ettiğini kaydedip 'Bu karar cinsel tacizin meşrulaşması olarak tarihe geçecektir' dedi.

FOTOĞRAFLI