CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Ekonomi Bakanlığı’na getirilmesiyle ilgili, “Bu kadar yolsuzluk ve kirlilik içinde, ben olsaydım, bakanlığı kabul etmezdim” dedi.
Partisinin ilçelerdeki belediye başkan adaylarıyla toplantı yapan CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gündemi de değerlendirdi. AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci’nin Ekonomi Bakanı olmasına da değinen Çavuşoğlu, ilginç değerlendirmede bulundu. Çavuşoğlu, bu dönemde bakan olmanın zor olduğunu belirtip, “Nihat Zeybekci için hayırlı olsun. Ak Parti iktidarında bir bakanın istifa ederken, Başbakan’ı da istifaya çağırdığı bir süreç içinde bakan olmak zor birşeydir. Eğer, bana bu görev teklif edilmiş olsaydı, bu kadar yolsuzluk ve kirlilik içinde bakan olmak istemezdim. Zeybekci'nin kendi takdiridir. Biri gitmiştir, biri gelmiştir; biz işimize bakacağız” dedi.
'BÜYÜKŞEHİR İÇİN KAZIM ASLAN'IN ADI ÖNE ÇIKTI'
Çavuşoğlu, seçimde 19 ilçe ve büyükşehir belediyesini kazanacaklarına inançlarının tam olduğunu da belirterek, “Kamuoyu yoklamalarında büyükşehir belediye başkan adayı olarak Kazım Aslan’ın adı öne çıkmıştır. Ancak genel merkez tarafından halen adayın açıklanmamış olması Genel Başkanımızın takdiridir. Uzun süredir çalışmalarını sürdüren Aslan’ın genel merkezden aday olarak çıkacağına inanıyoruz. Son günlerde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin’in Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı yorumları yapılıyor. Bizim daha önceki görüşmelerimizde Keskin, böyle bir düşüncesinin olmadığını bize iletmişti. Ancak aday olması bize mutluluk verecektir” diye konuştu.