KIRKLARELİ Belediye Başkanlığı, Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ncı yıldönümü nedeniyle kentin en işlek yerlerinden biri olan Kara Umurbey Caddesine, balonlara 'Andımız'ın 'Türküm, Doğruyum, Çalışkanım' kelimelerini yazdırıp astırdı.
Cumhuriyetin kuruluşunun 90’ncı yıldönümü nedeniyle CHP’li Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın talimatıyla Kara Umurbey Caddesi Türk bayrakları ve Atatürk flamaları ile süslendi. Ayrıca üzerinde 'Türküm, Doğruyum, Çalışkanım' yazan balonlar kelime kelime arka arkaya dizilerek caddeye asıldı. Hemşehrilerinden gelen istek doğrultusunda belediye olarak Andımız’ın anlamlı ilk kelimelerini balonlarla caddeye yazdırdıklarını belirten Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan şunları söyledi:
"Türküm, Doğruyum, Çalışkanım sözü Atatürk’ün bir sözü. Yıllarca okullarımızda çocuklarımıza okutulan bir metin. Andımız’ın baş kısmı hep söyleniyordu. İnsanlar varolan bir şeyin pek farkında değiller. Ne zaman kaldırıldı, ondan sonra bu cümlelerin önemi anlaşıldı ve kaldırılmasına sosyal medyadan olsun, yüz yüze görüşmelerde tepkiler oldu. Bu sözlerden niye rahatsız olsun Türk halkı. 'Türküm, Doğruyum, Çalışkanım' şeklindeki sözlerden niye rahatsız olsun? Biz de bunu tekrar hatırlatmak istedik."