Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, belediye meclis toplantısına yakasında Berkin Elvan fotoğrafıyla katıldı. Başkan Akaydın, "Rabia için yapılan üzüntülü tepkinin çok daha fazlasının bu evladımız için gösterilmesini talep ediyorum" dedi ve konuşmasının ardından gözleri doldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yerel seçimler öncesi son kez toplanan Belediye Meclisi'ne, yakasında 269 gündür sürdürdüğü yaşam savaşında yenik düşen Berkin Elvan'ın, üzerinde 'Berkin Elvan Ölümsüzdür' yazılı fotoğrafıyla katıldı. Gündem görüşmeleri öncesi birlikte 5 yılı geride bıraktığı meclis üyelerine birer plaketle teşekkür eden Başkan Akaydın, daha sonra yakasındaki Elvan'ın fotoğrafını göstererek şunları söyledi:
"Berkin Elvan. Rahmetli oldu. 15 yaşında bir çocuğumuz, maalesef. Bence alçakça bir saldırıya kurban gitti. Evine ekmek almaya giderken. Ben onu Gezi Parkı şehidi olarak anmak istiyorum. Rabia için yapılan üzüntülü tepkinin çok daha fazlasının bu evladımız için gösterilmesini talep ediyorum."
Konuşmasının ardından gözleri dolan Başkan Akaydın, sözü hemen yanı başındaki CHP'li Meclis üyesi Deniz Filiz'e bıraktı. Taksim Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek sayan Filiz, "Onları hain pusuya düşüren insanların hesabı sorulmazsa bu siyaset bize haram olsun" dedi. CHP grup sözcüsü Deniz Fırat Budak ise aynı şekilde eylemlerde hayatlarını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Ahmet Atakan, Ali İsmail Korkmaz, Medeni Yıldırım ve polis memuru Mustafa Sarı'nın isimlerini tek tek söyledi ve tüm isimlerin demokrasi şehidi olduğunu kaydetti. Budak, "Umuyorum ve diliyorum ki bundan sonraki süreçte yeni bir demokrasi şehidi, yeni bir çocuk, hangi anlayışta olursa olsun, ölmemesini diliyorum" dedi.
Diğer yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın Antalya'daki seçim otobüsleri ve araçlarının sesi, Berkin Elvan için kapatıldı. Şehirde dolaşan araçların hiçbirinden anons yapılmadı, seçim şarkısı çalınmadı.

EB(HA/BT) (FOTOĞRAFLI)