BALBAY TİRE’DE
Ergenekon Davası'ndan tutuklu yargılanırken geçen ay tahliye olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, seçim bölgesi ziyaretleri kapsamında Bayındır’ın ardından Tire’ye geçti. Bekleme Mevkisi’nde bir grup partili tarafından karşılanan Balbay, buradan konvoy eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Meydanda partililer ve kendisine sevgi gösterisinde bulunanlarla el sıkışan Balbay, yürüyerek önce Belediye, ardından da partisinin ilçe teşkilatına geçip ziyaret etti. Esnafı da gezen Balbay, onların sorunlarını dinledi. Balbay daha partisinin ilçe teşkilatı önünde, Tireliler’e seslendi. Balbay, kendisini dinlemeye gelen yaklaşık 250 kişiye, iki yıldır halkla buluşmanın hayalini kurduğunu belirtip, "Sonunda oldu. Tire’nin cana yakın, yüreği sevgi dolu insanı beni sarılıp bağrına basarak karşıladı" dedi.
GAZETECİLERİ ÖLDÜRMEYLE RUHLARINI ÖLDÜREMİYORLAR
Kendisinin Uğur Mumcu’nun bayrağını yerde bırakmayarak taşıyan gazetecilerden biri olduğunu ifade eden Balbay, "Bir zamanlar Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı gibi gazetecilerin öldürülerek toplumun gözünde bitirileceğini sandılar. Fakat baktılar ki bu gazetecileri öldürmeyle ruhlarını öldüremiyorlar, tam tersi daha da yüceltip yaşamalarını sağlıyorlar. Bu sefer bize yaptıkları gibi, gazetecileri içeri atmanın hesaplarını yapmaya, onları hapiste çürümeye bırakmanın daha iyi olacağı görüşüne kanaat ettiler" diye konuştu.
CHP İKTİDAR OLAMADI, AMA HEP VARDI
CHP’nin 30-40 senedir iktidarda olmadığını, fakat bunlara rağmen, hep varlığını sürdürdüğüne dikkati çeken Balbay, Ak Parti’nin ise derleme toplama bir parti olduğunu, 5 sene sonra kalıp, kalmayacağının belli olmadığını ileri sürdü. Bölge üreticisine İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sahip çıktığını kaydeden Balbay şunları söyledi: "Tire, tarımdan CHP iktidarı ile daha fazla pay alacak. Bu tarihi şehri, 21 yüzyıla taşıyacağız. Hepimizin kardeşçe yaşadığı, kimseye ayrım yapılmadığı yepyeni bir halk iktidarını kuracağız. Halkın parçalara ayrılmasına izin vermeyeceğiz. CHP, 34 yıldır tam manasıyla iktidar olamadı, ama hep var oldu. Sokaklara meydanlara sığmayacak kadar büyümüş durumdayız. Mağdur edebiyatı değil aksine memleket edebiyatı yapacağız. Artık fakirliği değil, refahı eşit şekilde paylaşacağız. Halk iktidarını kurmak için yola çıktık."
ÖDEMİŞ’E GEÇTİ
Milletvekili Balbay, Tire’nin ardından geçtiği Ödemiş’te ise ilçe girişindeki Benzinlik Mevkisi’nde CHP’li Belediye Başkanı Bekir Keskin ve CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş ve partililer tarafından karşılandı. Buradan Ulus Meydanı geçen Balbay buradan da partililer ve Ödemişlilere seslendi. Balbay’ın konuşması sırasında meydandaki bir ağaca asılı iki ayakkabı kutusu dikkati çekti. Kendilerini içeride çürütmek isteyenlerin yanıldığını belirten Balbay, "Cezaevinden dimdik, yürüyerek çıktık. Şimdi iktidar zamanı, daha güçlü halktan yana, hırsızlıkların olmadığı ayakkabı kutularında, yalnız ayakkabıların olduğu, kara paranın olmadığı, bir Türkiye inşa edeceğiz. Cezaevinden çıkmadan önce, kendi kendime 'Halka ne söyleyeceksin?' diye sordum. Bütün ülkeyi kucaklayan, hukuksuzlukların olmadığı bir Türkiye için mücadele edeceğim, Tüm Türkiye’ye de, kardeşçe yaşanan bir iktidara sahip olma mücadelesini vereceğim" dedi.

Kamuran KIZILBOĞA-Yüksel BALCI/ TİRE, ÖDEMİŞ,(İzmir),()